Tutkinto-ohjelmassa ei ole valintakoetta vaan valintamenettely koostuu kolmen osa-alueen tuottamien yhteispisteiden perusteella:
- ennakkotehtävä
- rakennusalan työkokemus
- opinnäytetyön arvosana
Ennakkotehtävästä on saatava väh. 20p./50p. jotta voi tulla valituksi. Ennakkotehtävä palautetaan Opintopolun hakulomakkeelle 18.9.2024 klo 15:00 mennessä.
Rakennusalan työkokemuksesta voi saada enintään 30 pistettä. Pisteitä saa hakukelpoisuuteen vaadittavan kahden vuoden työkokemuksen ylimenevästä osasta. Kahta ensimmäistä hakukelpoisuuden antavaa työkokemusvuotta ei siis pisteytetä. Pisteitä lasketaan kokonaisista kuukausista.
2 kk työkokemusta = 1,5 pistettä,
pisteitä saa enintään 40 kuukaudesta = 30 pistettä,
eli 64 kk rakennusalan työkokemusta antaa haussa hakukelpoisuuden ja täydet 30 pistettä.
Opinnäytetyön pisteytys:
5 / 3 / 10 / L/E / et = 20 pistettä
4 / - / 9 / M / - = 15 pistettä
3 / 2 / 8 / C / ht = 10 pistettä
Ennakkotehtävän ohjeet
- Ennakkotehtävään on merkittävä hakijan nimi, hakemusnumero ja syntymäaika.
- Ennakkotehtävä kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, pituus yhteensä enintään 4 sivua (fontti 12 pt, riviväli 1,5).
- Ennakkotehtävästä voi saada haussa enintään 50 pistettä.
- Ennakkotehtävän hyväksytty suorittaminen edellyttää vähintään 20 pistettä.
Ennakkotehtävä osa 1: Henkilökohtainen kehittyminen
a) Miksi haluat suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon?
b) Mitä osaamista ja valmiuksia sinulla on ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittamista ajatellen?
Ennakkotehtävä osa 2: Kehitystehtävän alustava kuvaus
Tutkintoon kuuluvan opinnäytetyön eli työelämän kehittämistehtävän laajuus on 30 op, joka vastaa n. 800 työtuntia. Opinnäytetyöt ovat työelämälähtöisiä tutkimus- ja kehittämistöitä, jotka tuottavat uutta soveltavaa tietoa. Opinnäytetyön avulla tuotetaan kohdeorganisaatiota kehittäviä tutkimuksellisia ratkaisuja, uudistetaan työelämän käytäntöjä sekä syvennetään opinnäytetyön tekijänasiantuntijuutta. Opinnäytetyön kohdeorganisaatio on esimerkiksi oma työpaikka, tilaajayhteisö, muu toimeksiantaja tai tutkimus- ja kehittämishanke.
Esittele ennakkotehtävänä kehittämis- ja tutkimusaihe, joka on tärkeä oman kehittymisesi ja kohdeorganisaation kannalta. Aiheen tulee liittyä tekniikan (ylempi AMK), rakennustekniikka tutkinto-ohjelman sisältöön ja osaamistavoitteisiin.
Suunnitelman tulee sisältää vähintään aiheen ja mahdollisen toimeksiantajan kuvaukset, perustelut aihevalinnalle, alustava toteuttamissuunnitelma ja aikataulu. (Huom! Lopullinen opinnäytetyö voi käsitellä muuta aihetta kuin haun ennakkotehtävä).
Ennakkotehtävää käytetään tutkinto-ohjelman valinnoissa. Huomaa, että ennakkotehtävä on näkyvissä kaikille hakemusta käsitteleville virkailijoille, joten älä kirjoita tekstiin muiden ihmisten nimiä, terveys- tai perheasioita tai muitakaan luottamuksellisia tietoja.
Valinta tasapisteissä olevien välillä
Hakijat asetetaan tasapistetilanteessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- pisteet
- hakutoivejärjestys
Jos näillä kriteereillä ei saada eroa tasasijalla olevien välille, kaikki tasasijalla olevat hakijat valitaan.