Hakuohjeet syksyn yhteishakuun
Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen. Kokonaisvaltaiset hakuohjeet löydät täältä.
AMK-tutkinto
Oletko ruuasta kiinnostunut muutoksen tekijä? Tule Jamkiin opiskelemaan palveluliiketoimintaa! Voit suorittaa koko tutkinnon verkossa.
Haluatko kehittää osaamistasi matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esihenkilötehtävissä? Restonomiopintojen keskeisinä teemoina ovat johtaminen ja liiketoimintaosaaminen, kestävät ruoantuotantotavat, ruokakulttuuri ja trendit, laatukysymykset, sekä ruuan vaikutus hyvinvointiin.
Opintojen aikana opit tarkastelemaan ruokaa sekä paikallisesta että maailmanlaajuisesta näkökulmasta. Opit miksi vastuullisuus on tärkeää sekä kuluttajalle että tuottajalle sekä miten se voi toimia myös kilpailuvalttina yrittäjälle. Ravitsemisala on merkittävä osa globaalia bisnestä.
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelman ytimessä on tulevaisuuden palvelut, vastuullinen liiketoimintaosaaminen sekä asiakaslähtöinen kehittäminen ravitsemisalalla. Tutkinto-ohjelmassa edistetään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja sen mukaisia toimintamalleja osana kilpailukykyistä palveluliiketoimintaa.
Valmistunut restonomi osaa kehittää ravitsemispalvelujen laatua ja johtaa kestävää sekä kannattavaa alan liiketoimintaa. Esihenkilöinä toimiessaan restonomit luotsaavat vastuullisesti monikulttuurisia työyhteisöjä sekä Suomessa että ulkomailla. Uusien palveluiden kehittäminen asiakasta kuunnellen, luovuutta ja uusia ideoita hyödyntäen on koulutuksen keskiössä.
Aiheita tarkastellaan sekä kotimaisesta että globaalista näkökulmasta.
Palveluliiketoiminnan monimuoto-opinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina lukuun ottamatta opintojen alussa olevaa 2 perehdytyspäivää, joista toinen on paikan päällä Jyväskylässä. Verkko-opetus-/ohjauswebinaarien määrä sekä itsenäisen perehtymisen, yksilötehtävien ja ryhmätöiden osuudet vaihtelevat opintojaksojen toteutuksessa monella eri tavalla. Osa opinnoista on itsenäisesti opiskeltavia opintojaksoja. Osa opinnoista on aikaan sitomattomia eli opiskelija voi opiskella opintojakson aloitus- ja päättymispäivän välillä juuri hänelle sopivana aikana.
Opintojen suunnittelussa on huomioitu päivällä työssäkäyvien opiskelijoiden tarpeet. Osa opintojaksoista sisältää Zoom-ohjelmistolla toteutettavia webinaareja päiväaikaan ja osa ilta-aikaan ma-to kello 17 - 20 välillä.
Opiskelijalle on tarjolla ohjausta Osaajana kehittymisen -opintojaksolla, HOPS-keskusteluissa sekä muilla opintojaksoilla opintojakson teeman mukaisesti.
Lukuvuoden aikana järjestetään kahden päivän lähiopetusjaksoja, joissa käydään läpi laajoja osaamiskokonaisuuksia ja tuetaan opiskelijan edistymistä sekä osaamisen syventymistä opetussuunnitelman mukaisesti. Lähiopetuspäivät tarjoavat mahdollisuuden verkostoitumiseen muiden opiskelijoiden kanssa. Lähiopetuspäiviin osallistuminen on vapaaehtoista.
Tulevat lähiopetuspäivät:
Kevät 2024:
Syksy 2024:
Kevät 2025:
Opiskelu perustuu henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Aiempia opintoja ja työkokemusta voidaan lukea hyväksi tutkintoon. Opinnot on mahdollista suorittaa 2 - 4 vuodessa. Voit opiskella joustavasti työn ohella.
Jos olet yrittäjä tai kiinnostunut yrittäjyydestä, tarjoamme sinulle sparrausta ja valmennusta liikeideasi kehittämiseen. Vapaavalintaisilla opinnoilla, harjoittelulla ja opinnäytetyön aiheen valinnalla voit suunnata osaamistasi.
Sinulla on mahdollisuus hakea opintoihin hyväksilukua aiemmin hankitusta osaamisesta (työkokemus ja aiemmat korkeakouluopinnot). Fast track -opinnot suunnitellaan yksilöllisesti oman tutoropettajan kanssa opintojen alussa.
Opiskelijatarina
"Valitsin restonomiopinnot, koska haaveilin ammattiopettajan töistä ravitsemisalalla. Opintojen aikana silmäni kuitenkin aukesivat myös muille restonomiopintojen tarjoamille mahdollisuuksille, erityisesti tuotekehitys-, palvelumuotoilu- ja yrittäjäopintojen myötä.”
Hanna-Riikka Kantelinen
Lue koko tarina verkkosivuillammeLyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen. Kokonaisvaltaiset hakuohjeet löydät täältä.
Tähän AMK-tutkinto-ohjelmaan voit hakea, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Myös syksyllä valmistuvat voivat hakea.
Hae syksyn yhteishaussa 28.8. - 11.9.2024 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.
Vaadittavat liitteet tulee liittää hakemuksen ohjeiden mukaisesti opintopolun sähköiselle hakemukselle 18.9.2024 klo 15.00 mennessä.
Opiskelijat valitaan Jamkin restonomi (AMK), monimuotototeutukseen seuraavasti:
Valintatapa | Opiskelupaikoista | Ensikertalaisten osuus |
---|---|---|
Ylioppilas-tutkintotodistus | 20% | 75% |
Ammatillinen perustutkinto (1.8.2015 tai sen jälkeen valmistuneet) | 50% | 75% |
Valtakunnallinen AMK-valintakoe | 30% | 75% |
Todistusvalinnat julkaistaan viimeistään 14.10.2024.
Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 28.10. - 30.10.2024 välisenä aikana. Valintakoe on hakijalle yksipäiväinen.
Todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 14.10.2024. Valintakokeella/valintaopintojakson perusteella valittavien tulokset julkaistaan viimeistään 21.11.2024 mennessä. Jamk tiedottaa valituksi tulleilta sähköpostitse.
Tervetuloa Jamkiin!
Opiskelijatarina
Kestävä gastronomia jo sinällään on herättänyt todella paljon kiinnostusta työmarkkinoilla hakiessani uusia työpaikkoja. Löysin viimein ihannetyöpaikan ruoka- ja ravitsemusasiantuntijana, joka vastaa täysin tätä mitä nyt opiskelen ja jossa saan toisaalta myös käyttää kaikkea aiemmin hankkimaani osaamista.
Niina Vihelä
Tutustu Niinan tarinaan verkkosivuillamme