AMK-tutkinto

Logistiikan insinööriksi työn ohessa

Logistiikka, insinööri (AMK), monimuoto

Tarvitsetko logistiikan osaamista nykyisessä tai tulevassa työssäsi? Haluatko päästä vaativampiin ja paremmin palkattuihin tehtäviin? Pyöritteletkö mielessäsi alan vaihtoa? Entä haluaisitko tekniikkaa ja taloutta hallitsevaksi kansainvälisen kaupan huippuosaajaksi? Valitse logistiikan monimuotona toteutettava AMK-tutkinto, jonka voit suorittaa myös työsi ohessa.

Hae 11.3. - 25.3.2025 Opintopolku.fi-palvelussa
Nainen ja mies tutkivat kirjaa ja tekevät töitä kannettavalla
Laajuus
240 opintopistettä
Aloituspaikat
30
Hakuaika
11.03.2025 - 25.03.2025
Tutkinto
Insinööri (AMK)
Koulutusala
Tekniikan ala
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Alkaa
18.08.2025

Tähtää kansainväliseen bisnekseen

Logistiikkainsinöörinä pystyt toimimaan esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä logistiikan kansainvälisessä toimintaympäristössä. Saat myös valmiudet toimia alan itsenäisenä yrittäjänä. Koulutuksen avulla voit kehittyä esimerkiksi maailmanlaajuisen verkkokaupan pakettivirtojen ammattilaiseksi. Opinnot vahvistavat myös valmiuksiasi käydä vaativia hankintaneuvotteluja, johtaa logistiikkakeskusten toimintaa ja työskennellä tehtaan logistiikkapäällikkönä huolehtien siitä, että asiakkailla ja tuotantolinjoilla on aina oikeat tuotteet oikeaan aikaan.

Logistiikka-ala tarvitsee jatkuvasti lisää kiertotaloudesta kiinnostuneita osaajia, jotka pystyvät toteuttamaan kasvavat tavaravirrat entistä vastuullisemmin. Tähän logistiikan insinöörikoulutus luo hyvän perustan. 

Logistiikka on tekniikan ja talouden opiskelemista

Logistiikan tutkinto-ohjelma on erinomainen kokonaisuus taloutta ja tekniikkaa. Etenet perusopinnoista itseäsi kiinnostaviin ammatillisiin opintoihin. Opinnot sisältävät myös työharjoittelun ja opinnäytetyön.

Perusopinnoissa opit erilaisia työelämävalmiuksia, kuten yrittäjyyttä, kieliä, viestintää, matematiikkaa ja fysiikkaa. Teknologiaopinnoissa pääset tutustumaan uusiin teknologioihin, ICT-taitoihin ja tietojärjestelmiin, tuotanto- ja materiaalitekniikkaan ja tekniseen piirustukseen. Ammattiopinnoissa pääset opiskelemaan logistiikan maailmaa, hankintojen perusteita, logistiikan simulointia, kuljetusmuotoja, sisälogistiikkaa, materiaalinohjausta, kansainvälistä toimitusketjua, logistiikkataloutta ja tuotannon johtamista.

Valitse täydentäviä opintoja

Voit valita täydentäviä ammattiopintoja esimerkiksi talouden ja johtamisen, hankintojen, sisälogistiikan tai kuljetusten opintokokonaisuuksista.

Kuljetus

Kuljetusten  opinnoissa voit opiskella projektilogistiikkaa, älykästä kuljettamista ja kuljetusten hallintajärjestelmiä.

Sisälogistiikka

Sisälogistiikan opinnoissa perehdyt sekä sisälogistiikan johtamiseen ja automaatioon että logistiikkakeskusten suunnitteluun.

Hankinta

Hankinnoissa keskityt erityisesti kansainvälisen kaupan osaamiseen. Opit analysoimaan, kehittämään ja johtamaan erilaisia hankintoja sekä toimimaan erilaisissa liiketoimintaverkostoissa.

Kiertotalous

Kiertotaloudessa keskityt vastuullisuuteen ja kiertotalouden materiaalivirtoihin ja johtamiseen.

Business management

Business management on englanninkielinen kokonaisuus, jossa perehdytään organisaatioiden johtamiseen, myyntiin ja markkinointiin ja laadun ja riskien hallintaan.

Opinnäytetyö

Opinnäytetyö on opintojen loppuvaiheeseen sijoittuva oppimistehtävä. Logistiikan opinnäytetyöt tehdään yleensä yritysten toimeksiantoihin pohjautuen ja yhteistyössä yritysten kanssa. Opinnäytetyön aihe voi olla käytännön asiantuntijatehtävä, soveltavaa tutkimusta tai muuta alaan liittyvää kehitystoimintaa. Työn voit tehdä myös yhdessä parin kanssa.

Opiskele logistiikkaa joustavasti

Suositussa logistiikan tutkinto-ohjelman monimuotototeutuksessa voit ajoittaa suurimman osan opinnoista elämäntilanteesi mukaan, itsellesi parhaiten sopivalla tavalla.

Monimuoto-opiskelu ei kuitenkaan ole täysin ajasta ja paikasta riippumatonta. Omatoimisen opiskelun lisäksi opintoihin kuuluu myös lähi- ja verkko-opetusta. Kahtena ensimmäisenä opiskeluvuotena lähiopetusta on 2 - 3 päivänä kuukaudessa. Päivät ovat perättäisiä arkipäiviä. Opintojen edetessä lähiopetus vähenee ja korvautuu verkko-opetuksella.

Opiskelu vaatii aina sitoutumista ja aikaa. Ennen opintojen aloittamista on hyvä arvioida, miten pystyt järjestämään aikaa opiskelulle. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että yksi opintopiste (op) vastaa suunnilleen 27 tuntia työtä.

Koulutuksessa huomioidaan aiemmat opintosi ja työelämässä hankkimasi osaaminen. Niistä saatavat hyväksiluvut ja oma etenemisvauhtisi määrittävät opintojen lopullisen keston.

Tyypillinen opiskeluaika on 3,5 - 4 vuotta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattikorkeakoulututkinnon suoritettuasi ja kaksi vuotta työkokemusta kerättyäsi voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) johtavaan koulutukseen. Sinun mahdollista täydentää osaamistasi myös osallistumalla työn ohessa suoritettaviin ammatillisiin erikoistumisopintoihin tai muuhun täydennyskoulutukseen.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneilla on puolestaan mahdollisuus hakeutua yliopistojen jatko-opintoihin. Yliopisto arvioi tapauskohtaisesti tutkinto-opiskelijaksi pääsyn kriteerit.

4483 €

Insinöörien keskiarvopalkka / kk
Lähde: Insinööriliiton palkkatilasto 2021

Tällä koulutuksella on mahdollisuudet aina oppia uutta ja mennä uusiin työtehtäviin.

Erika Björkman, logistiikan monimuoto-opiskelija

Lue Erikan opiskelijatarina

Pidän nykyisestä työstäni kovasti, mutta logistiikan insinööriopintojen myötä olen kiinnostunut hankinnoista. Tulevaisuuden haaveissani onkin hankinnan tehtäviin sijoittuminen.

Asta Kauppinen, logistiikan monimuoto-opiskelija

Lue Astan opiskelijatarina

Vaikka olenkin päässyt etenemään urallani hyvin, on korkeakoulututkinto kuitenkin jäänyt uupumaan. Jos haluan tähdätä urallani nykyisestä positiostani vielä eteenpäin, ei pelkkä työkokemus välttämättä enää riitä.

Marcus Hydén, logistiikan monimuoto-opiskelija

Lue Marcuksen opiskelijatarina

Jamkin logistiikan opinnot keskittyvät vahvasti alaan ja tarjoavat monipuolisesti logistiikkaan liittyviä opintojaksoja.

Fanny Peltonen, logistiikan monimuoto-opiskelija

Lue Fannyn opiskelijatarina

Hae!

Ohjeet ja valintaperusteet
Tervetuloa hakemaan kevään 2025 toisessa yhteishaussa! Hae 11.-25.3.2025 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Kuinka pääsen opiskelemaan? Ota yhteyttä hakijapalveluihin!

Usein kysyttyä hakemisesta

Katso täältä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta! Sivulta löydät myös vinkkejä alavalintaan ja aikuisopiskeluun.

Hakuohjeet suomenkielisiin AMK-tutkintoihin

Kevään toisessa yhteishaussa haetaan suomenkielisiin AMK-tutkintoihin. Hae 11. - 25.3.2025 klo 15 mennessä!

Kysy lisää opintojen sisällöistä

Henri Kervola

Lehtori, Senior Lecturer
Uudistuvan teollisuuden instituutti, Institute of New Industry
Teknologia, School of Technology
+358400899056