Hakuohjeet syksyn yhteishakuun
Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen. Kokonaisvaltaiset hakuohjeet löydät täältä.
AMK-tutkinto
Toimintaterapeutti on kuntoutusalan asiantuntija, jonka tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa työskennellen mahdollistaa tälle merkityksellinen ja toimiva arki. Koulutuksessa opitaan tarkastelemaan asiakkaan toimintaa mahdollistavia tekijöitä sekä keinoja tukea tämän selviytymistä omassa arjessaan merkityksellisen toiminnan avulla.
Toimintaterapeutin tutkinto-ohjelmassa suoritetaan Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, tutkintonimikkeenä Toimintaterapeutti (AMK).
Opinnoissa keskitytään eri-ikäisten asiakkaiden ja perheiden toiminnan ja osallistumisen mahdollistamiseen ja itsenäisen selviytymisen tukemiseen. Opinnoissa perehdytään mm. terapeuttisen vuorovaikutuksen rakentamiseen, toimintakyvyn arviointiin ja toiminnan tavoitteelliseen käyttöön, ympäristöjen arviointiin, asiakaslähtöiseen prosessiin, neuvontaan ja ohjaukseen. Opintojen läpileikkaavana teemana kulkee monialainen kuntoutumisen osaaminen, joka perehdyttää opiskelijan asiakaslähtöisiin ja innovatiivisiin kuntoutusalan tulevaisuuden ratkaisuihin, kuten esim. digitalisaation ja etäkuntoutuksen mahdollisuuksiin monikulttuurisessa sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä.
Ensimmäisenä opiskeluvuonna painopiste on sosiaali- ja terveysalan yhteisissä opinnoissa, joissa tarkastellaan sosiaali- ja terveysalan asiakkuuksia muuttuvassa toimintaympäristössä. Lisäksi ensimmäisenä vuona opiskellaan työelämävalmiuksia ja toimintaterapian teoreettisia perusteita. Toimintaterapian ammatillinen ydinosaaminen kehittyy siten, että ensimmäisenä vuonna tarkastellaan toimintakeskeistä lähestymistapaa sekä toiminnan ja osallistumisen merkitystä yksilön elämässä.
Seuraavina opiskeluvuosina tutustuaan tarkemmin toiminnan ja osallistumisen arviointiin ja edistämiseen toimintaterapian keinoin. Opinnoissa tarkastellaan myös toimintaterapian mahdollisuuksia eri ympäristöissä, verkostoissa ja yhteisöissä. Toimintaterapiaprosessin vaiheiden tunteminen sekä tutkimusnäyttöön perustuvan toimintaterapian ymmärtäminen ovat läpileikkaavana teemana opintojen eri vaiheissa.
Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen. Kokonaisvaltaiset hakuohjeet löydät täältä.
Tähän AMK-tutkinto-ohjelmaan voit hakea, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Myös syksyllä valmistuvat voivat hakea.
Hae syksyn yhteishaussa 28.8. - 11.9.2024 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.
Vaadittavat liitteet tulee liittää hakemuksen ohjeiden mukaisesti opintopolun sähköiselle hakemukselle 18.9.2024 klo 15.00 mennessä.
Opiskelijat valitaan syksyn yhteishaussa Jamkin sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoihin seuraavasti:
Valintatapa | Opiskelupaikoista | Ensikertalaisten osuus |
---|---|---|
Ylioppilas-tutkintotodistus | 36% | 80% |
Ammatillinen perustutkinto (1.8.2015 tai sen jälkeen valmistuneet) | 15% | 80% |
Valtakunnallinen AMK-valintakoe | 49% | 75% |
Todistusvalinnat julkaistaan viimeistään 14.10.2024.
Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 28.10. - 30.10.2024 välisenä aikana. Valintakoe on hakijalle yksipäiväinen.
Todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 14.10.2024. Valintakokeella/valintaopintojakson perusteella valittavien tulokset julkaistaan viimeistään 21.11.2024 mennessä. Jamk tiedottaa valituksi tulleilta sähköpostitse.
Tervetuloa Jamkiin!
AMK-tutkinto
Hakuaika: 11.3.2025 - 25.3.2025
Opiskelumuoto:
Koulutus alkaa: 19.8.2025
Artikkeli
Hakijapalvelut auttavat kaikkiin hakemiseen liittyvissä kysymyksissä. Toivomme tutkintovastaaville suunnattuja yhteydenottoja ja kyselyitä sähköpostitse. Puhelimitse jätettyihin yhteydenottopyyntöihin ei valitettavasti aikataulullisista syistä pystytä vastaamaan.