BioPaavo Hackathon
Mikä Hackathon on?
Hackathon on innovaatiokilpailu, jossa tiimit etsivät lyhyessä ajassa ratkaisuja yhteen tai useampaan haasteeseen. Hackathonissa yhdistyvät usein monialaisuus ja kertaluonteinen tiimiyhteistyö. Ratkaisut tuotetaan yleensä hackathon-tapahtuman aikana ja osallistujat saavat sparrausta idean edistämiseksi.
Kerro meille haasteesi, niin suunnitellaan yhdessä tarpeidesi mukainen innovaatiotapahtuma. BioPaavon ja Kasvu Openin laajasta, innovatiivisten kasvuyritysten ja toimijoiden verkostosta löydämme osaajia ratkomaan näitä haasteita. Lisäksi apunamme on useita tutkimus- ja koulutusorganisaatioita.
144
76
4,5/5
Ajankohtaiset Hackathonit
BioPaavo Hackathonit
BioPaavo hackathonien tarkoituksena on etsiä yritysten toimeksiannosta biotaloudesta ratkaisuja ekologisen kestävyyskriisin aiheuttamiin haasteisiin. BioPaavon hackathonit tarjoavat mahdollisuuden yhteistyön lisäämiseen ja uuden liiketoiminnan syntymiseen ratkaisujen ympärille sekä biotalousalan kehittymiseen kokonaisuutena.
Hackathonin prosessi
1) Haasteen tunnistaminen
- Toimeksiannon käytännön toteutuksesta sopiminen
- Haasteen sanoittaminen
- Markkinoinnin suunnittelu
2) Haasteen julkaisu
- Ratkaisijoiden haku verkostoista
- Alustavien ideoiden esittely
- Ratkaisijoiden valinta
3) Haasteen ratkaisu
- Kick-off
- Hackathon-tapahtuma
- Ratkaisijoiden sparraus kohti hiottuja ratkaisuja
- Voittajan valinta
4) Ratkaisut käytäntöön
- Jatkotoimenpiteistä sopiminen toimeksiantajan ja voittajan kesken
Hackathonin toimeksiantajana voi toimia yksi tai useampi yritys, joilla on halu ja mahdollisuus jatkaa hackathonin voittajan kanssa yhteistyötä ratkaisujen saattamiseksi markkinoille. Toimeksiannosta riippuen hackathon voidaan järjestää kontakti-, verkko- tai hybriditoteutuksena.
Hackathonin osallistujatiimit voivat edustaa mitä tahansa organisaatiota, jolla on teemaan liittyvää tietoa ja osaamista. Tiimit voivat olla organisaatiokohtaisia tai koostua eri organisaatioiden toimijoista. Haasteet sovitaan toimeksiantajan kanssa ja etsittävät ratkaisut voivat vaatia aiempaa tutkimusta tai idean muotoilua. Ratkaisuja voidaan myös lähteä ideoimaan perinteisemmin laajalla joukolla, ilman erityistä ennakkotuntemusta asiasta.
Lähdetään yhdessä ratkomaan kestävään liiketoimintaan liittyviä haasteita BioPaavon hackathonien avulla! Soita Annimarille tai jätä yhteydenottopyyntö!
Biotalouden yrityskiihdyttämö –hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sen rahoittaa Keski-Suomen liitto EU:n aluekehitysrahaston tuella, sekä Sitra, Saarijärven kaupunki, Keskimaa ja Ka-Mu Oy.
Tutustu osallistumissääntöihin ›
Aiempien Hackathonien uutisia
Untuvatekstiiliteollisuuden sivuvirroista hyvinvointituotteita hevosille ja koirille
GasumHackathonissa ratkaisuja hiilidioksidin varastointiin
Ruokaketjun datasta uutta liiketoimintaa - DataSpaceHackathonissa neljä voittajaa!
Ruokaketjun datasta uutta liiketoimintaa - DataSpaceHackathonissa mukana seitsemän kovaa tiimiä
Ruoka-alan toimijat yhdistävästä datanvälityspalvelusta reiluja eväitä uuteen liiketoimintaan?
Lisää uutisia
Uusia ratkaisuja lannoitetuotannon ja kaivosteollisuuden sivuvirtojen hyötykäyttöön
Löytyikö metsistä uusi ekologinen ratkaisu sorateiden pölynsidontaan?
YITHackathonissa jatkoon viisi tiimiä: haussa ekologisia vaihtoehtoja sorateiden pölynsidontaan
DinexHackathon kick-off vaiheessa: neljä joukkuetta valittiin jatkamaan Hackathonissa
Jätevesistä ja kaivosteollisuuden sivuvirroista raaka-aineita kierrätyslannoitteisiin?
Kyyjärveläiset löysivät toisensa BioPaavon hackathonissa: Tulostekniikka voitti BetsetHackathonin.
Voittajatiimien haastatteluja
Referenssitarinat
Kilpailuprosessi itsessään on ollut erittäin sujuva ja hyvin järjestetty. Olemme luoneet myös uusia yhteyksiä, sillä kilpailun näkyvyys on ollut hyvää.
Viljami Kinnunen, Kehityspäällikkö, Gasum
Hackathonin myötä avautui mahdollisuus olemassaolevan tuotteen soveltamiseen täysin uudella liiketoiminta-alueella. Ajatuksena on tuotteistaa tästä skaalautuva ratkaisu, jota voidaan tarjota laajemminkin betoniteollisuuden sivuvirtojen käsittelyyn.
Kai Oinonen, Toimitusjohtaja, Tulostekniikka Oy
Yrityskiihdyttämö on hyvä sana; pidän siitä, että tehdään ja kokeillaan asioita nopeasti yhdessä. Odotukset ovat korkealla, että tämän hackathonin avulla voidaan ratkaista isojakin ongelmia. Kaikkien tiimien ideoissa oli potentiaalia, ja yhteistyö jokaisen tiimin kanssa on tulevaisuudessa mahdollista.
Harri Bergholm, Kehitysjohtaja, Betset Yhtiöt Oy
BioPaavon hackathon-konsepti on toimiva ja professionaalinen, mutta maanläheinen tapa löytää uusia ratkaisuja ja rakentaa osaamisverkostoja. Näihin päiviin kannattaa toimeksiantajana käyttää aikaa, koska näistä saa paljon irti. Ja vaikka yksi tiimi voittikin, kaikissa tiimeissä on paljon potentiaalia yhteistyöhön tulevaisuudessa.
Mikko Lehikoinen, Vice President, Marketing, Valtra Inc.
BioPaavon Hackathon-konsepti on erittäin toimiva ja hyvin järjestetty kokonaisuus, joka palvelee erittäin hyvin paitsi toimeksiantajaa myös osallistuvia tiimejä. Sparraaminen on molemminpuolista, uusien ajatusten ja oivallusten syntymistä. Täällä tapaa ihmisiä, joilla on isoja visioita, kykyä napata kiinni pienistäkin ideoista ja jalostaa niitä yhdessä.
Reetta Strengell, R&D and Technology, Kemira
Juha Rintala, Manager, Digital Services, Kemira
Lisää referenssitarinoita
"Koko hackathonprosessi ja päivä sparrauksineen auttoi kristallisoimaan omaa ideaa. Myös verkostoituminen muiden osallistujien ja sparraajien kanssa oli todella hyvä juttu!"
– Mikko Pitkänen, Propellerhat Management Oy
"Hackathonissa oli loppusuoralla mukana kolme tiimiä, ja vaikka yksi voittajaksi valittiinkin, on mahdollista tehdä tulevaisuudessa kaikkien kanssa yhteistyötä. Voittajaidea vastasi Alva-yhtiöiden toimeksiantoon tarjoten varteenotettavan vaihtoehdon tiedonsiirtoon, ja siitä löytyi myös potentiaalia lähitulevaisuuden teknologisiin haasteisiin vastaamisessa. BioPaavon hackathonkonsepti palveli Alvan tarpeita hyvin."
– Sanna-Kaisa Palola, Palveluhallintapäällikkö, Alva
"Siparila Oy lähti toimeksiantajaksi BioPaavon Hackathoniin, koska yrityksellä oli halu kehittää täysin uutta luonnonmukaista menetelmää puutuotteiden käsittelyyn. Konsepti toimi hyvin ja löysimme innokkaita kehittäjiä ja yrityksiä. Näistä valitsimme kaksi ryhmää edelleen kehittämään ideaa. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että tuloksia odotellaan uusista ideoista."
– Juha Sojakka, Toimitusjohtaja Siparila Oy
"BioPaavo toteutti Berner Oy:n ja Tikalan Oy:n toimeksiannosta Turvehackathonin, joka onnistui hyvin. Tavoitteena oli löytää uusia turpeen korvaavia ratkaisuja kasvualusta- ja maanparannustuotteisiin. Haastetta ratkomaan eteni esikarsinnan jälkeen yhdeksän tiimiä, joista kahden parhaan kanssa kehitystyö jatkuu. BioPaavon hackathon-konseptin myötä voi aidosti syntyä ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja ja uutta liiketoimintaa biotalouskenttään."
– Arja Laivonen, Tuotepäällikkö, Berner Oy