Palkinto myönnettiin italialaisen Roma Tre -yliopiston designopiskelijoiden ja JAMKin restonomikoulutuksen Palveluliiketoiminnan kestävän gastronomian opiskelijoiden verkossa toteutetusta yhteisopiskeluprojektista ‘International Design Thinking co-teaching sessions on Food Sustainability and Empathy (with a creative use of FSI edu-toolkit)’.
Opiskelijat sovelsivat opinnoissa aiemmin yhteiskehiteltyä ruuan kestävyysideksiä. JAMKissa tämä kokeilu oli osa vuoden 2019 Food and Consumer -opintojaksoa.
Palkittuina olivat myös yhteisprojektissa mukana olleet professori Sonia Massari (Roma Tre University & ISIA Design School, Italia) sekä tutkija Francesca Recanati (BCFN Foundation, Italia).
Vuosittainen ASFS-pedagogiikkapalkinto myönnetään kouluttajalle tai kouluttajaryhmälle ruokaopintojen alalla. Keskeistä on osoittaa pedagogista innovatiivisutta ja onnistumista opiskelijalähtöisessä oppimisessa. Voittajat julkaistaan sekä ASFS:n vuosittaisessa konferenssissa että organisaation aikakauskirjassa Food, Culture & Society.
Lisätietoja ASFS:sta: https://www.food-culture.org/
Lisätietoja:
Francesca Allievi, lehtori
[email protected]
p. 040 665 0085
Jyväskylän ammattikorkeakoulu