uutinen 23.8.2024

Syksyn yhteishaku alkaa 28.8.2024

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on syksyn yhteishaussa 28.8.–11.9. yhteensä 365 aloituspaikkaa 14 eri tutkinto-ohjelmassa. Syksyn haussa on mukana rakennustekniikan insinöörin ylempi tutkinto-ohjelma, joka on ensimmäistä kertaa avattu myös rakennusmestarin koulutuksen suorittaneille.

Opiskelijatyttö. jolla on pitkät hiukset

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa maanantaina 28.8.2024. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on tarjolla 285 opiskelupaikkaa ammattikorkeakoulututkintoon sekä 80 opiskelupaikkaa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK). Hakuaika päättyy 11.9.2024 klo 15. 

Päivätoteutuksina voi Jamkissa opiskella sairaanhoitajan ja kätilön ammattikorkeakoulututkinnon. Kaikki muut tarjolla olevat AMK-tutkinto-ohjelmat ovat monimuotototeutuksia, joissa opiskelu onnistuu itsenäisesti ja suurelta osin verkossa. Haussa olevat restonomin ja tradenomin tutkinto-ohjelmat suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa.  

Tällä kertaa syksyn haussa Jamk tarjoaa ensimmäistä kertaa rakennustekniikan insinöörin ylempää ammattikorkeakoulututkintoa myös rakennusmestarin koulutuksen suorittaneille. Tutkinto syventää rakennusmestarin osaamista hankkeiden hallinnassa ja johtamisessa. Ylempi korkeakoulututkinto voi olla myös vaatimuksena useissa rakentamisen viroissa ja opetustehtävissä.

”Perinteisesti rakennusmestarit ovat tehneet insinöörin ylemmän AMK-tutkinnon, jossa osa opinnoista menee insinöörin perusopintoihin, jotka eivät välttämättä tue urapolkua. Tässä meidän tarjoamassa tutkinto-ohjelmassa kaikki 90 opintopisteen opinnot voivat olla ammattiosaamista syventäviä, jotta tutkinto paremmin tukisi urakehitystä”, kertoo tutkintovastaava Pekka Lähdesmäki Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Ylemmissä AMK-tutkinnoissa haussa on yhteensä 80 aloituspaikkaa neljässä eri tutkinto-ohjelmassa. Ylemmät AMK-tutkinnot ovat aikuisille suunnattuja tutkintokoulutuksia, joiden suorittaminen on mahdollista töiden ohessa. Koulutus tapahtuu tutkinto-ohjelmasta riippuen joko kokonaan tai osittain verkossa. Syksyn haussa olevista ylemmistä ammattikorkeakoulututkinto-ohjelmista täysin verkossa toteutetaan elinkaaren hallintaan keskittyvä insinöörin ylempi ammattikorkeakoulututkinto-ohjelma. YAMK-tutkinto on laajuudeltaan 60–90 opintopistettä, yleensä 1–3 vuotta. Tutkinto antaa saman kelpoisuuden tehtäviin tai julkisiin virkoihin kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. 

Hakuaika korkeakoulututkintoihin on 28.8.–11.9.2024 klo 15 asti. Syksyn yhteishaussa olevat tutkinto-ohjelmat alkavat tammikuussa 2025. Yhteishaussa voi hakea yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Hakeminen tapahtuu verkossa osoitteessa opintopolku.fi.  

Lue lisää: jamk.fi/syksynhaku  

Alla tarkemmat tiedot kaikista syksyn yhteishaussa olevista tutkinto-ohjelmista. 

Syksyn yhteishaku ke 28.8.2024– ke 11.9.2024 klo 15.00 asti

AMK-tutkinto (10 kpl, 285 aloituspaikkaa)

Päivätoteutus (2 kpl, 50 aloituspaikkaa):

  • Sairaanhoitaja (AMK), 30
  • Kätilö (AMK), 20

Monimuotototeutus (8 kpl, 235 aloituspaikkaa):

  • Fysioterapeutti (AMK), 20
  • Sairaanhoitaja (AMK), 30
  • Toimintaterapeutti (AMK), 25
  • Insinööri (AMK), logistiikka, 30
  • Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka, 20
  • Rakennusmestari (AMK), 40
  • Restonomi (AMK), palveluliiketoiminta, 40, (verkkototeutus)
  • Tradenomi (AMK), liiketalous, 30, (verkkototeutus)

Ylempi AMK-tutkinto (4 kpl, 80 aloituspaikkaa)

  • Insinööri (ylempi AMK), elinkaaren hallinta, 20, (verkkototeutus)
  • Insinööri (ylempi AMK), kestävä energia, 20
  • Tekniikan ylempi AMK, rakennustekniikka, 20
  • Sosiaali- ja terveysalan (ylempi AMK), terveyden edistäminen, 20

Lisätietoja: 
Rakennustekniikan ylemmästä AMK-tutkinto-ohjelmasta:
Pekka Lähdesmäki, lehtori
[email protected]
p. 0504471230
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Hakijapalvelut, Jyväskylän ammattikorkeakoulu  
hakijapalvelut(at)jamk.fi 
p. 040 556 0409