uutinen 2.8.2024

Haku käynnissä: Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille (MaVa)

Maahanmuuttajille kohdistetun korkeakouluopintoihin valmentavan koulutuksen avulla opiskelija saa valmiudet suomenkielisiin korkeakouluopintoihin. Koulutuksessa kehitetään taitoja, joita tarvitaan eri alojen ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opinnoissa sekä korkeakoulujen valintakokeissa.

Mies kuulokkeet päässä koneella

Jyväskylän ammattikorkeakoulun maksuton Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille on tarkoitettu maahanmuuttaneille, joiden tavoitteena on hakea opiskelemaan suomalaiseen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Koulutuksessa kehitetään taitoja, joita tarvitaan eri alojen ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opinnoissa sekä korkeakoulujen valintakokeissa.

"On hienoa, että Jamk jatkaa tämän kiitetyn opintokokonaisuuden tarjoamista maksutta. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni voi opintojen jälkeen hakeutua suomenkieliseen korkeakoulutukseen ja työllistyä Suomeen. Suomen kielen osaaminen on usein välttämätöntä työllistymiselle" opintokokonaisuutta koordinoiva vanhempi asiantuntija Tytti Pintilä kertoo. 

Edellytyksenä hakemiselle on, että hakijalla on vähintään B1-tasoinen suomen kielen osaaminen. Pääpaino opinnoissa onkin suomen kielen opiskelussa: suomen kielen B1-taitotasosta noustaan B2-tasolle eli korkeakoulutasoiseen suomen kielen osaamiseen. Suomenkieliset opinnot ovat pääasiassa verkossa, lisäksi opinnoissa on yksi lähipäivä kuukaudessa Jyväskylässä.

Haku käynnissä 1.8.-15.9.2024, hakea voit Jamkin verkkosivuilla osoitteessa jamk.fi/mava.

Lisätietoja

Tytti Pintilä

Vanhempi asiantuntija, Senior Advisor
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358408690723