uutinen 30.8.2024

EduFutura-soutu Tuomiojärvellä 5.9.

EduFutura-soutu on Jyväskylän seudun koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden soutukilpailu, jossa tärkeintä on verkostoituminen ja yhdessä liikkuminen. Soutukilpailu käydään kirkkoveneillä tapahtumapaikan ollessa tänä vuonna Tuomiojärvi.

Kirkkoveneitä soutamassa EduFuturasoudussa

EduFutura-soutu kisataan Tuomiojärvellä torstaina 5.9.2024 kello 13.30 alkaen. Soutumittelön kilpailukeskuksena toimii Gradia Priimuksen tilat. Viidentoista hengen joukkueet soutavat kirkkoveneillä kisareitin kahdessa erässä, joten luvassa on tiukkaa kirikamppailua joukkueiden välillä. Yhteisen lämmittelyn kisaajille vetää Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Suomen Humanistisen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Ilmasotakoulun yhteishanke ”Koko korkeakouluyhteisö liikkeellä - Kohti aktiivisuutta ja opiskelukykyä edistävää toimintakulttuuria”.

Kilpailuun kutsutut organisaatiot ovat Ilmasotakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Jyväskylän yliopisto, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja uutena tulokkaana Keski-Suomen Yrittäjät Ry. Soutajia on yhteensä lähes sata ja joukkueet koostuvat organisaatioiden henkilökunnasta.

”EduFutura-soutu järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tuomiojärvellä. Tapahtumapaikan siirtäminen mahdollistaa sen, että pystymme upeasti hyödyntämään kilpailukeskuksena omat tilat Priimus-kampuksella. Viime vuoden kisaajat lähtivät jälleen innokkaana mukaan ja saimme uuden ennakkoluulottoman haastajankin kilpailemaan. On mahtavaa nähdä kuinka yhdessä liikkuminen ja verkostoituminen saattaa seudun organisaatiot yhteen”, EduFutura Jyväskylän verkostopäällikkö Anni Wargh kertoo tulevasta tapahtumasta.

Edellinen kilpailu käytiin elokuussa 2023 Jyväsjärvellä, jolloin mestaruuden nappasi Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian joukkue. Joukkue palaa tänä vuonna puolustamaan mestaruutta.

”Olen ollut soutamassa EduFutura-soudussa joitakin kertoja, viimeksi viime vuonna. Soutujoukkueemme on ollut mukavan sekalainen joukko Gradian eri yksiköistä ja toimenkuvista. Lähdemme tänäkin vuonna EduFutura-soutuun ilon kautta ja yhteinen rytmi veressä haastamaan viime vuonna meidän taakse jääneitä joukkueita”, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian opinto-ohjaaja Mia Kärkkäinen fiilistelee.

Kilpailukeskuksena toimii Gradian Priimus-kampus. Tapahtuma alkaa torstaina 5.9.2024 klo 12.30 ja kilpailu käynnistyy n. klo 13.30 ja sitä on mahdollista seurata Tuomiojärven Taulumäen puoleisilta rannoilta.
 

Lisätietoja

Karri Kallio

Tuottaja, Producer
Musiikki, Music
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358504065230

Anni Wargh

Verkostopäällikkö, Network Manager
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358503267044