uutinen 22.8.2024

Agroteknologian kansainväliset huippuyritykset aloittavat BioBoosters-kiihdyttämöohjelmassa elokuussa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Innovestorin yhdessä lanseeraama kansainvälinen biotalouden kiihdyttämöohjelma käynnistyy elokuussa 2024. BioBoosters-kiihdyttämöohjelman kumppaniyrityksinä toimivat Valtra, AGCO Power ja Neste. Korkeatasoisesta hakijajoukosta kiihdyttämöohjelmaan on valittu 10 startup-yritystä. Kiihdyttämöohjelman avulla pyritään rakentamaan yhteistyötä mukaan valittujen startup-yritysten ja ohjelman kumppaneina toimivien yritysten sekä sijoittajien välille.

BioBoosters-kiihdyttämöohjelman osallistujahaku herätti runsaasti kiinnostusta ja hakijoita oli peräti 24 maasta. Valinnat vuoden 2024 ohjelmaan on nyt tehty ja satojen arvioitujen yritysten joukosta mukaan valittiin 10 kansainvälistä startup-yritystä viidestä eri maasta. Tänä vuonna mukaan kutsuttujen yritysten valinnassa keskityttiin erityisesti älymaatalouteen ja tiedonhallintaan, robotiikkaan, maaperän ja vesien hallintaan sekä arvoketjun kestävyyteen ja hiilijalanjälkeen liittyviin aiheisiin.

Mukaan valitut yritykset ovat:

  • Ant Robotics
  • Biocode
  • EOD
  • GeoPard Agriculture
  • Groundley
  • Lensor
  • PerPlant
  • Soil Scout
  • Trabotyx
  • WeedBot

Pääset tutustumaan yrityksiin tarkemmin BioBoosters-yrityskiihdyttämön verkkosivuilla.

BioBoosters-kiihdyttämöohjelman kumppaniyritykset kertovat tunnelman valintojen jälkeen olevan korkealla. Valtralla odotetaan muun muassa ohjelman tuomia uusien palvelu- ja tuotekonseptien testausmahdollisuuksia.

”Ruokatuotannon tarve kasvaa 50 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Tällainen kasvu edellyttää suuria kehitysaskeleita maatalouden tehokkuuden ja kestävyyden saralla. Haluamme Valtralla auttaa maanviljelijöitä älykkäillä ja kestävillä viljelyratkaisuilla. Tästä syystä panostamme mielellään innovaatioihin ja autamme startup-yrityksiä kehittämään ja kaupallistamaan ideoitaan. Yksi vaihtoehto tähän on osallistua BioBoosters-yrityskiihdyttämön kaltaisiin projekteihin – ohjelma antaa loistavan tilaisuuden verkostoitua ja testata uusia tuote- ja palvelukonsepteja”, kertoo Mikko Lehikoinen, toimitusjohtaja, Valtra Inc.

Nesteellä kiihdyttämöohjelma nähdään osana Finnish Future Farm -hanketta   mahdollisuutena löytää uusia ratkaisuja, joilla maatalouden siirtymää kohti entistä vastuullisempaa tuotantoa voidaan edistää.

”Neste pyrkii uusiutuvilla polttoaineillaan ja ratkaisuillaan auttamaan asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonaa tonnia vuosittain vuoteen 2030 mennessä. Ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa tarvitaan kaikkia keinoja, valmiita ratkaisuja sekä uusia innovaatioita. BioBoosters-ohjelma osana Finnish Future Farm -hanketta on hyvä esimerkki yhteistyöstä, jota tarvitsemme, kun ratkomme aikamme yhtä suurinta, globaalia ja kaikkia toimialoja, myös maataloutta koskevaa haastetta,” sanoo Joni Pihlström, Nesteen Marketing & Services liiketoiminnan yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja.

BioBoosters-kiihdyttämöohjelma on osa BioBoosters by Jamk yrityskiihdyttämöä, ja se toteutetaan osana Keski-Suomen Liiton rahoittamaa Finnish Future Farm -projektia. Finnish Future Farm -projektissa luodaan tulevaisuuden fyysinen ja virtuaalinen bio- ja älymaatalouden yhteiskehittämisen ympäristö ja osaamiskeskittymä Saarijärven Biotalouskampukselle. Hankkeen päätoteuttaja on Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja osatoteuttaja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto. Kumppaneina on lukuisia alan huippuyrityksiä, kuten Valtra, AGCO Power ja Neste, sekä Saarijärven kaupunki.  

Lisätietoja

Annimari Lehtomäki

Johtava asiantuntija, Chief Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358504642563