uutinen 19.6.2023

Uusi korkeakoulutukseen valmentava koulutus alkaa Jamkissa

Maahanmuuttajille tarkoitetussa valmentavassa koulutuksessa syvennetään opiskelijoiden suomen kielen taitoa sekä opiskelu- ja digitaitoja korkeakouluopiskelussa vaadittavalle tasolle.

Kuvassa Julia Närhi ja Tytti Pintilä

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa käynnistyy syksyllä 2023 uusi Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille. Puoli vuotta kestävä koulutus on tarkoitettu suomea jo melko hyvin osaaville henkilöille, joiden tavoitteena ovat suomenkieliset korkeakouluopinnot ja työllistyminen.

”Vastaavaa koulutusta on ollut tarjolla muissa ammattikorkeakouluissa. On hienoa, että valmentava koulutus käynnistyy myös Jamkissa. Tälle on ollut jo kovasti kysyntää”, iloitsee opintoja koordinoiva Tytti Pintilä.

Valmentavan koulutuksen tavoitteena on vahvan suomen kielen osaamisen saavuttaminen. Lisäksi suomen kielellä opiskellaan myös matematiikkaa ja englantia. Koulutus syventää samalla opiskelu- ja digitaitoja sekä suomalaisen korkeakouluopiskelun tuntemusta.

Koulutus on päätoimista opiskelua ja se toteutetaan monimuoto-opintoina verkossa ja Jyväskylässä. Maksuttomien opintojen laajuus on 30 opintopistettä ja opintoihin voi saada opintotukea.

Opintoihin järjestetään valintakokeet syksyllä 2023. Hakijoilla tulee olla hakukelpoisuus ammattikorkeakouluopintoihin. Opetuskielenä on suomi ja hakijan kielitaidon tulee olla vähintään B1-tasoa.

”Valintakokeessa testataan erityisesti hakijoiden suomen kielen taitotasoa ja opiskelumotivaatiota. Päätoimiset opinnot vaativat opiskelijalta vahvaa sitoutumista”, opintojen tutoropettaja Julia Närhi painottaa.

Lue lisää korkeakouluopintoihin valmentavasta koulutuksesta maahanmuuttaneille.

Koulutuksen sisältöön liittyvät asiat

Tytti Pintilä

Vanhempi asiantuntija, Senior Advisor
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358408690723

Hakemiseen liittyvät asiat

hakijapalvelut(a)jamk.fi