uutinen 22.8.2023

Syksyn yhteishaussa ennätysmäärä aloituspaikkoja

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on syksyn yhteishaussa 4.–14.9. yhteensä ennätykselliset 370 aloituspaikkaa 15 eri tutkinto-ohjelmassa. Syksyn haku on Jamkin historian laajin. Lisäksi hakuaika on tänä vuonna poikkeuksellisen lyhyt.

Opiskelijatyttö. jolla on pitkät hiukset

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa maanantaina 4.9.2023. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on tarjolla 290 opiskelupaikkaa ammattikorkeakoulututkintoa sekä 80 opiskelupaikkaa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK). Hakuaika päättyy 14.9.2023 klo 15.

Päivätoteutuksina voi Jamkissa opiskella sairaanhoitajan ja kätilön ammattikorkeakoulututkinnon. Kaikki muut tarjolla olevat AMK-tutkinto-ohjelmat ovat monimuotototeutuksia, joissa opiskelu onnistuu itsenäisesti ja suurelta osin verkossa. Haussa olevat restonomin ja tradenomin tutkinto-ohjelmat suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa.

Ensimmäistä kertaa syksyn haussa mukana ovat fysioterapeutin ja toimintaterapeutin AMK-tutkinto-ohjelmat monimuotototeutuksina. Tutkinto-ohjelmien monimuotototeutukset on siirretty kevään yhteishausta syksyyn, eivätkä siis ole mukana vuoden 2024 kevään yhteishaussa. Kevään yhteishaussa mukana ovat edelleen fysioterapeutin ja toimintaterapeutin päivätoteutukset. Kaiken kaikkiaan syksyn haku on nyt Jamkissa kaikkien aikojen laajin.

”Syksyn yhteishaun laajentuminen lisää hakijoiden sujuvaa etenemistä korkeakouluopintoihin. Toiselta asteelta syksyllä valmistuville on nyt tarjolla monipuolisemmin mahdollisuuksia löytää oma ala ja päästä kiinni opintoihin ilman välivuosia tai odottelua. Monipuoliset hakukohteet palvelevat jo myös työelämässä olevia. Korkeakouluopintojen aloittamisesta on tällä tavoin tehty entistä joustavampaa ja saavutettavampaa”, kertoo Jamkin koulutuksesta vastaava vararehtori Minna-Maaria Hiekkataipale.

Myös ylemmissä AMK-tutkinnoissa haussa on enemmän aloituspaikkoja kuin aiemmin, yhteensä 80 aloituspaikkaa neljässä eri tutkinto-ohjelmassa. Ylemmät AMK-tutkinnot ovat aikuisille suunnattuja tutkintokoulutuksia, joiden suorittaminen on mahdollista töiden ohessa. Koulutus tapahtuu tutkinto-ohjelmasta riippuen joko kokonaan tai osittain verkossa. YAMK-tutkinto on laajuudeltaan 60–90 opintopistettä, yleensä 1–3 vuotta. Tutkinto antaa saman kelpoisuuden tehtäviin tai julkisiin virkoihin kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Hakuaika korkeakoulututkintoihin on tänä syksynä poikkeuksellisen lyhyt, 4.9.–14.9.2023 klo 15 asti. Syksyn yhteishaussa olevat tutkinto-ohjelmat alkavat tammikuussa 2024. Yhteishaussa voi hakea yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Hakeminen tapahtuu verkossa osoitteessa opintopolku.fi.

Lue lisää: https://www.jamk.fi/fi/hae-opiskelemaan/syksyn-yhteishaku  

Alla tarkemmat tiedot kaikista syksyn yhteishaussa olevista tutkinto-ohjelmista.

AMK-tutkinto, päivätoteutus (45 aloituspaikkaa)

  • Sairaanhoitaja (AMK), 25 aloituspaikkaa
  • Kätilö (AMK), 20 aloituspaikkaa

AMK-tutkinto, monimuotototeutus (245 aloituspaikkaa)

  • Fysioterapeutti (AMK), 20 aloituspaikkaa
  • Sairaanhoitaja (AMK), 25 aloituspaikkaa
  • Toimintaterapeutti (AMK), 30 aloituspaikkaa
  • Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot, 20 aloituspaikkaa
  • Insinööri (AMK), logistiikka, 20 aloituspaikkaa
  • Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka, 20 aloituspaikkaa
  • Rakennusmestari (AMK), 40 aloituspaikkaa
  • Restonomi (AMK), palveluliiketoiminta, 40 aloituspaikkaa (verkkototeutus)
  • Tradenomi (AMK), liiketalous, 30 aloituspaikkaa (verkkototeutus)

Ylempi AMK-tutkinto (80 aloituspaikkaa)

  • Agrologi (ylempi AMK), biotalouden kehittäminen, 20 aloituspaikkaa
  • Insinööri (ylempi AMK), elinkaaren hallinta, 20 aloituspaikkaa (verkkototeutus)
  • Sosiaali- ja terveysalan (ylempi AMK), monialainen kuntoutus, 20 aloituspaikkaa
  • Sosiaali- ja terveysalan (ylempi AMK), terveyden edistäminen, 20 aloituspaikkaa

Lisätietoja:



Hakijapalvelut, Jyväskylän ammattikorkeakoulu 

hakijapalvelut(at)jamk.fi

p. 040 556 0409