uutinen 25.8.2022

Ruokakriisin äärellä - kierrätyslannoitteista ratkaisu?

maaseutuverkosto webinaari kuvituskuva

Maatalouden kustannuskriisi, fossiilisten lannoitteiden saatavuuden heikkeneminen ja hinnannousu ovat lisänneet voimakkaasti kiinnostusta kierrätyslannoitteita ja teollisuuden sivuvirtojen sisältämien ravinteiden hyödyntämistä kohtaan. Ratkaisuja näiden ravinteiden talteen saamiseksi haetaan kahdessa innovaatiokilpailussa, hackathonissa, jotka julkaistaan Kysyntälähtöistä liiketoimintaa ravinteiden kierrätyksestä -webinaarin yhteydessä 14.9.2022 klo 9–11.

Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo, Maaseutuverkosto ja Suomen Biokierto ja biokaasu ry toteuttavat yhteistyössä kaksi hackathonia, joiden toimeksiantajina toimivat Yara Suomi Oy ja Humuspehtoori Oy. Hackathonien tavoitteena on löytää uusia raaka-aineita sekä teknologioita kierrätyslannoitteiden tuottamiseksi.

Kierrätyslannoitteet voivat tarjota osaratkaisun globaaliin ruokakriisiin sekä kustannusten että huoltovarmuuden kannalta. Ratkaisujen liiketoimintapotentiaali on suuri kotimaassa ja globaalisti. Webinaarissa selviää, millaisia uusia kysyntälähtöisiä liiketoimintamahdollisuuksia ravinteiden kierrätys tarjoaa, ja millaista tukea Euroopan Unionin rahoituskanavien kautta on mahdollista saada ratkaisuideoiden jatkojalostamiseen.

Webinaarin tarkempi ohjelma ja linkki ilmoittautumiseen: Kysyntälähtöistä liiketoimintaa ravinteiden kierrätyksestä - Webinaari | Jamk

Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo on osa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituuttia. BioPaavon järjestämät innovaatiokilpailut, hackathonit, ovat oivia tilaisuuksia löytää tai synnyttää uutta liiketoimintaa innovatiivisen toimeksiantajayrityksen kanssa. Hackathon-kilpailuun osallistuminen on maksutonta ja sen tarjoamat hyödyt korvaavat moninkertaisesti osallistujatiimien käyttämän ajan. Hackathonit ovat kaikille avoimia, eivätkä vaadi osallistujilta olemassa olevaa liiketoimintaa. BioPaavon missiona on auttaa osallistujatiimejä muovaamaan ideasta bisnestä.

Lisätietoa

Annimari Lehtomäki

Johtava asiantuntija, Chief Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358504642563