uutinen 10.2.2022

Kemira- ja ValtraHackathoneihin osallistuu tiimejä useista eri maista

Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavon Kemira- ja ValtraHackathoneihin ilmoittautui 21 tiimiä kuudesta eri maasta: Suomesta, Ruotsista, Virosta, Liettuasta, Saksasta ja Alankomaista.

Kädet kannattelevat karttapalloa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo hakee yhdessä Kasvu Openin kanssa ratkaisuja kahteen biotalouden digitalisaatiota koskevaan innovaatiohaasteeseen hackathon-innovaatiokilpailujen muodossa.

Kemiran toimeksiannolla haetaan digitalisaatiosta ja alustataloudesta ratkaisuja uudistuvaan ja kestävään kemianteollisuuteen. Tavoitteena on löytää uusia digitaalisia työkaluja ja liiketoimintamalleja, jotka voivat edesauttaa kemianteollisuutta lisäämään uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämistä raaka-aineketjuissaan.

Valtran toimeksianto koskee ratkaisuja, joiden avulla voidaan työkoneiden tuottamasta datasta synnyttää lisäarvoa loppuasiakkaalle. Näin voidaan edesauttaa kestävän ruoantuotannon ja alkutuotannon digitalisaatiota, tiedolla johtamista, reaaliaikaiseen dataan perustuvaa päätöksentekoa, ilmastonmuutokseen sopeutumista sekä kannattavuutta ruokaketjussa.

Kaikille avoimiin hackathoneihin ilmoittautui yhteensä 21 tiimiä kuudesta eri maasta: Suomesta, Ruotsista, Virosta, Liettuasta, Saksasta ja Alankomaista. Kemira ja Valtra valitsevat parhaat tiimit innovoimaan ratkaisua. ValtraHackathonin osalta ilmoittautumisaikaa on 14.2.2022 saakka, ja kaikki ilmoittautuneet pääsevät osallistumaan kickoffiin, joka järjestetään 16.2.2022. Katso ohjeet ilmoittautumiseen.

KemiraHackathon huipentuu 10.3.2022, ja ValtraHackathon 23.3.2022, jolloin valitaan voittajatiimi tai useampi voittajaehdotus.

”Olemme todella iloisia, että molempiin hackathoneihin osallistuu kansainvälisiä tiimejä”, sanoo biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavon johtava asiantuntija Annimari Lehtomäki. ”Biotalous ja digitalisaatio ovat keskeisiä ratkaisujen tarjoajia kestävän kehityksen haasteissa, joita haluamme olla ratkomassa myös kansainvälisesti.”

”Olemme Kemiralla pitäneet hackathoneja loistavina väylinä uusien konseptien ja liiketoimintamallien kehittämiselle ja testaamiselle. KemiraHackathonissa on tarkoitus pureutua juuri siihen maailmaan, johon uudistuva kemianteollisuus suuntaa lisääntyvän ympäristötietouden ja uusien teknologioiden myötä. Finaaliin valittujen tiimien ratkaisuehdotukset käsittelevät haastettamme innovatiivisesti monelta eri kantilta. Tulemme varmasti näkemään useita toteuttamiskelpoisia ratkaisuja hackathoniin osallistuvilta tiimeiltä”, sanoo Sr Manager Jani Saarinen Kemiralta.

”Odotamme luovaa ideointia valittujen tiimien kanssa ja haluamme kiihdyttää parhaat ideat toteutukseen mahdollisimman nopeasti”, toteaa Valtran markkinointijohtaja Mikko Lehikoinen.

Biotalouden yrityskiihdyttämö –projektin, BioPaavon, toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sitä rahoittaa Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahaston tuella.

Lisätietoja:

www.biopaavo.fi 

Annimari Lehtomäki, Johtava Asiantuntija

[email protected]

p. 050 464 2563

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jani Saarinen, Sr Manager, R&D and Technology 

[email protected] 

Kemira Oyj 

Kemira on maailman johtava kestäviä kemikaaliratkaisuja runsaasti vettä käyttäville teollisuudenaloille valmistava yhtiö. Kilpailuetumme perustuu asiakkaiden prosessi- ja resurssitehokkuutta sekä laatua parhaiten tukeviin tuotteisiin ja asiantuntemukseen. Keskitymme massa- ja paperiteollisuuteen, vedenkäsittelyyn sekä öljy- ja kaasuteollisuuteen. Vuonna 2020 Kemiran liikevaihto oli noin 2,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 5 000. Kemiran osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Aapo Aijasaho, Manager, Product Marketing

Valtra inc.

[email protected]

Mikko Lehikoinen, Vice President, Marketing

Valtra Inc.

[email protected]

Valtra on Pohjoismaiden johtava maataloustraktoreiden valmistaja ja palveluiden tarjoaja. Valtra-traktorit tunnetaan helppokäyttöisyydestä, monipuolisuudesta ja kestävyydestä. Yksilöllisiin tarpeisiin suunniteltuja traktoreita käyttävät niin uusia teknologioita hyödyntävät täsmäviljelijät, maatalouden urakoijat, kuin perinteisempiä mekaanisia koneita käyttävät ammattilaisetkin.