Organisaatiouudistukseen ei ole liittynyt henkilöstön vähennystavoitteita, vaan uusi organisaatio tulee tukemaan aiempaa paremmin yksikön ydintoiminnan järjestämistä, strategisten tavoitteiden saavuttamista ja toiminnan kehittämistä. Muutoksella edistetään myös toiminnan ketteryyttä ja yhdenmukaisia toimintatapoja. Konkreettisesti teknologiayksikön organisaatiota ollaan uudistamassa muun muassa perustamalla IT-instituutin ja Biotalousinstituutin rinnalle uusi Uudistuvan teollisuuden instituutti.
Laajemmin uudistuksen tavoitteena on vastata ulkoisen toimintaympäristön muutoksiin. Muutosajureina toimivat muun muassa digitaalinen transformaatio sekä uudistuvien energiaratkaisujen ja uudistuvan teollisuuden osaamistarpeet.
”Korona-aika ja sen monenlaiset välilliset vaikutukset osoittivat toimintamme digitaalisen maturiteetin olevan korkealla tasolla. Tämä rohkaisi meitä pohtimaan toimintaamme ja sen fokusta uudenlaisista näkökulmista. Organisaatiouudistuksella pyrimme proaktiivisesti vastaamaan merkittäviin yhteiskunnallisiin muutoksiin, kuten työelämän nopeasti muuttuviin osaamistarpeisiin ja digitaaliseen transformaatioon. TKI-työllä tartumme alueellisen kehittämisen mahdollisuuksiin erityisesti teknologiasektorilla. Pyrimme olemaan helposti lähestyttäviä ja tarjoamaan alueen yrityksille ajantasaista osaamista muun muassa uudistuvan teollisuuden, data-analytiikan ja tekoälyn alueilla, TKI-toiminta on oivallinen väylä hyödyntää muuttuvan toimintaympäristön luomia uusia mahdollisuuksia”, kertoo teknologiayksikön johtaja Mika Karjalainen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.
Jamkin teknologiayksikössä koulutetaan jatkossakin tulevaisuuden osaajia: agrologeja, insinöörejä ja rakennusmestareita. Työelämäosaamisen ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi tarjotaan myös elinikäisen oppimisen mallin mukaisesti jo työelämässä oleville henkilöille lyhytkoulutusta. Yksikön osaavat asiantuntijat ja opiskelijat ovat yritysten ja yhteisöjen apuna ja tukena esimerkiksi silloin, kun on tarve tutkia, testata tai kokeilla uutta. Työelämälähtöisin tutkimus- ja kehittämisprojektein tähdätään yhteistyössä työelämän kanssa uuden tiedon sekä uudenlaisten palvelukokonaisuuksien, tuotteiden ja innovaatioiden luomiseen.
Sidosryhmille organisaatiouudistus tulee näkymään lähinnä yhä tiiviimpänä yhteistyönä.
Jyväskylän ammattikorkeakoulun teknologiayksikkö on kansallisesti ja kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä, jossa yhdistyy luonnontieteiden, luonnonvara- ja ICT-alan sekä tekniikan alan asiantuntemus.
Lisätietoja
Mika Karjalainen
Yksikönjohtaja, teknologiayksikkö
+358405748012
[email protected]
Jyväskylän ammattikorkeakoulu