Projekti
RADIC - Rehabilitation for all through digital innovation and new competencies
Rahoitusohjelma
Lyhenne
Projektityyppi
Vahvuusala
Toteutusaika
1.3.2023 - 28.2.2026
Yksikkö
Rahoitusohjelma
Erasmus+ Key Action 2 2021-2027
Projektin kotisivu
Projektin kuvaus
Rehabilitation for All through Digital Innovation and new Competences (RADIC) on Erasmus+ CBHE-rahoitteinen projekti, joka alkoi 1.3.2023 ja kestää kolme vuotta. Jamkin lisäksi mukana on saksalainen HS Gesundheit, Ruandasta University of Rwanda ja University of Global Health and Equity, Tansanisasta State University of Zanzibar sekä Kilimanjaro Christian Medical College ja Keniasta Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology sekä Moi University. Projektin päätavoite on kasvattaa Itä-Afrikassa korkeakoulutuksen kapasiteettia vastaamaan digitaalisuuden ja teknologian hyödyntämisen kasvuun, tavoitteena mahdollistaa kuntoutuspalvelujen saatavuus kaikille.
Tällä hetkellä noin 2.4 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti hyötyisi kuntoutuksesta terveydellisten syiden takia. Digitaalinen vallankumous tarjoaa mahdollisuuden kehittää Itä-Afrikassa sekä kuntoutupalveluiden saatavuutta, että myös yksilöllisempää lähestymistapaa kuntoutukseen.
Projektin tarkemmat tavoitteet ovat:
1) Vahvistaa korkeakoulutuksen roolia kuntoutuksen edistämisessä sekä yhteiskunnassa yleisesti, mutta myös innovaatio- ja liiketoiminta sektoreilla
2) Parantaa pedagogisia lähtökohtia ja lisätä laatua digitaalisen kuntoutuksen opetuksessa sosiaali-, terveys- ja koulutussektoreilla Itä-Afrikassa
Projektin tavoitteet saavutetaan kapasiteetin rakentamisella sekä korkeakoulutuksen ja työelämän toimijoiden yhteistyön kehittämisellä. Lisäksi edistetään jatkuvaa yhteistyötä projektin ja yhteistyömaiden kanssa.
Projekti vastaa jatkuvaan tarpeeseen edistää digitaalisten työkalujen, teknologian ja digitaalisten palvelujen hyödyntämistä kuntoutuksessa kehittämällä koulutusta. Projektin tärkeimmät kohderyhmät ovat opettajat ja ammattilaiset, opiskelijat ja työelämän edustajat. Muita kohderyhmiä ovat eri ammattiryhmien edustajat sosiaali- ja terveysalalla, liiketoimintasektori, kuntoutujat ja yhteiskunta kokonaisuutena. Projektista suoraan hyötyviä on laskettu olevan noin 950 henkilöä.
Projektin eri aktiviteettien kautta perustetaan Eastern Africa Digital Rehabilitation Innovation Community (IC), lisätään pedagogista osaamista ja taitoja sekä kasvatetaan sekä opiskelijoiden että opettajien osaamista digitaalisen kuntoutuksen osa-alueella. Lisäksi itä-afrikkalaisten partnerien opetussuunnitelmia tarkastellaan ja uusitaan moniammatillisen kuntoutuksen osalta. Tavoitteena on myös kasvattaa ylipäätään tietoisuutta ja ymmärrystä digitaalisen kuntoutuksen mahdollisuuksista yhteistyötahojen kesken Itä-Afrikassa.