Projekti

MYRSKY - Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio Länsi-Suomessa

Muutosten ravistellessa toimintaympäristöä tarjoamme sinulle maksuttoman ja joustavan palvelukokonaisuuden yrittäjyytesi tueksi. Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio - hankkeen eli tuttavallisemmin Myrsky-projektin palvelupaletissa on tarjolla laaja valikoima valmennuksia, koulutuksia ja verkkosisältöjä monipuolisista aiheista.

Tutustu, osallistu ja poimi parhaat käytännöt!

Rahoitusohjelma

Yrittäjät
Lyhenne
MYRSKY
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Uudistuva oppiminen
Toteutusaika
1.11.2022 - 31.12.2023
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Rahoitusohjelma
Euroopan sosiaalirahasto (ESR)
Projektin kuvaus

MYRSKY-projektin tavoitteena on luoda ammattikorkeakoulujen yhteistyönä nopeasti ja helposti haltuun otettavia palveluita yrityksille vihreän siirtymän, muutoskyvykkyyden ja digitalisaation teemoissa. Tapahtumien, valmennusten ja mikro-opintojen avulla pystyt valmistautumaan ja mukautumaan isompiinkin muutoksiin entistä paremmin. Myrskyn palvelut ovat ilmaisia mikro- ja pk-yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville henkilöille vuoden 2023 ajan.

Projektin tulokset

Projektin aikana toteutettiin 19 sparrauspajaa, jotka toteutuivat pääsääntöisesti lähitapaamisina. Sparrauksiin osallistui 100 henkilöä  62 yrityksestä. Tuotimme podcasteja, mikro-opintoja sekä vertaisoppimisen oppaan, jotka ovat löydettävissä JAMKin Myrsky-hankkeen sivulta https://jamk.fi/fi/projekti/myrsky.



MYRSKY - Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio Länsi-Suomessa

Tavoite ja tehtävät

Myrsky-hankkeen tavoitteena on tukea Länsi-Suomen alueen yrityksiä Covid-19-pandemian aiheuttamasta kriisistä toipumisessa tarjoamalla ammattikorkeakoulujen verkostoyhteistyönä yrityksille mikro-opintokokonaisuuksia ja sparrausta, joilla edistetään yritysten ja niiden henkilöstön valmiuksia ja osaamista sekä muutoskyvykkyyttä.

Hankkeen toimenpiteiden kautta tuetaan osallistuvien yritysten ja niiden henkilökunnan kykyä sopeutua ja hyödyntää toimintaymkpäristössä tapahtuvia muutoksia. Lisäksi hankkeessa edistetään vihreää siirtymää ja kestävää kehitystä tarjoamalla osallistujille mikro-osaamiskokonaisuuksia ja sparrauksia teemoihin liittyen.

Hankkeen kohderyhmänä ovat Länsi-Suomen alueen (Pirkanmaa, Etelä- ja Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Satakunta, Varsinais-Suomi) mikro-ja pk-yritykset, joilla on tarve kehittää osaamistaan ja liiketoimintaansa koronakriisistä selviytyäkseen sekä yrittäjyydestä kiinnostuneet liiketoimintaa suunnittelevat henkilöt. Kohderyhmänä ovat yritysten johto ja henkilöstö.

Hankkeessa toteutettavien nopeiden toimien kautta yritysten muutoskyvykkyys paranee ja yritykset saavat tukea ja osaamista toimintansa uudistamiseen. Hankkeen tuloksena mikro- ja pk-yritykset tunnistavat aiempaa paremmin korkeakoulut yrityksen kehittämistoiminnan kumppaneina ja hyödyntävät niitä jatkossa omien kehittämistoimien, rahoitushakujen ja osaamisen kehittämisen yhteistyökumppaneina.

Hanke toteutetaan samanaikaisesti ja synkronoituna Etelä-Suomen, Itä-Suomen ja Lapin vastaavien hankkeiden kanssa ja se sisältää yhteisiä valtakunnallisia osioita, joita koordinoi Karelia AMK. Hankkeen toteuttajat Länsi-Suomen suuralueella ovat TAMK (koordinaattori), Centria, Jamk, Novia, SeAMK, SAMK, TurkuAMK ja VAMK.

Rahoituslähde

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) 2014-2020. Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Partnerit

Tampereen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Vaasan ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk), Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK), Centria-ammattikorkekaoulu Oy, Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK), Yrkeshögskolan Novia.

Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjät.

 

Ota yhteyttä

Petri Liukkonen

Asiantuntija, Specialist
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358503429084