Projekti
MUTKA - Muutoskyvykkyyttä ja työhyvinvointia yrityksille koronasta selviytymiseksi
Rahoitusohjelma
Kehittämisvalmennuksella uuteen nousuun!
MUTKA-hanke on Euroopan sosiaalirahaston tukema muutoskyvykkyyttä ja työhyvinvointia tukeva hanke, jonka tavoitteena on kehittää keskisuomalaisten mikro- ja pienten pk-yritysten muutoskyvykkyyttä
ja yrittäjien jaksamista tukevia toimintatapoja. Hankkeen kohderyhmänä Pohjoisen Keski-Suomen alueella toimivat yrittäjät.
Hankkeen keskiössä on osallistava kehittämisvalmennus, jonka kautta kartoitetaan ja tuetaan yritysten muutoskyvykkyyttä sekä työhyvinvointia. Kehittämisvalmennuksessa konkreettiset käytännön toimenpiteet määritellään toimijoiden tarpeiden ja yrityksen strategisten tavoitteiden pohjalta. Valmennuksessa yritykset pääsevät MUTKA-tiimin asiantuntijoiden kanssa havainnoimaan sekä henkilökohtaista jaksamistaan, että kehittämään kestäviä ratkaisuja yrityksen henkilöstön työhyvinvointia tukemaan. Valmennuksen aikana yrittäjät pääsevät jakamaan arkeaan yrittäjistä koostuvan vertaisryhmän kesken ja hyödyntämään myös digitaalisia sovelluksia osana yksilöllistä valmennusohjelmaa.
Ensimmäinen valmennusryhmä starttaa keväällä 2022, johon on rekrytoitu ensisijaisesti yksinyrittäjiä. Rekrytointi toiseen valmennusryhmään on käynnistynyt ja mikäli olet kiinnostunut, niin otathan meihin yhteyttä, niin kerromme lisää!
Lisätiedot:
Tiina Mustonen, projektipäällikkö
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Ammatillinen opettajakorkeakoulu
tiina.mustonen(a)jamk.fi
+358504732490
Projektin tulokset
MUTKA-hanke 1.10.2021-31.8.2023 keräsi yhteen 20 Keski-Suomen alueella toimivaa mikro- ja pientä pk-yritystä, joiden muutoskykyä ja työhyvinvointia hankkeessa vahvistettiin kehittämisvalmennuksessa.
Kehittämisvalmennuksen aikana yritykset työstivät itselleen hyvinvointi- ja kehittämissuunnitelmat, joiden pohjalta kokeiltiin uusia, muutosta ja työhyvinvointia tukevia ajatus- ja toimintamalleja. Valmennuksen aikana yrittäjät ja yritykset toimivat toisilleen vertaisina ja osa tiiviisti myös kehittämiskumppaneina, mistä valmennus sai myös yrittäjiltä paljon kiitosta. Vertaisuus toteutui yhteisten kokemusten jakamisessa, uusia liiketoimintaideoita sparraten sekä toimintaympäristön haasteista ja mahdollisuuksista keskustellen.
Hankkeen tuloksena yritysten työhyvinvointi ja muutoskyvykkyys vahvistui, uusia verkostoja syntyi ja edellytykset kestävälle liiketoiminnalle parantuivat. Muutosta arvioitiin erilaisilla laadullisilla ja määrällisillä mittareilla sekä haastatellen yrityksiä valmennuksen alussa ja päättyessä.