Projekti

KasvisPro Edu - lisää ammatillista osaamista kasvisruoan ja kasviproteiinien käyttöön

Rahoitusohjelma

Lyhenne
KasvisPro Edu
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Biotalous
Toteutusaika
1.11.2024 - 31.12.2026
Rahoitusohjelma
Ruokavirasto
Projektin kuvaus

KasvisPro Edu -hankkeessa vahvistetaan ruoka-alan ammattiopetuksen ja ammattikeittiöiden kasvisruokaosaamista kouluttamalla. Lisäksi projekti kokoaa koulutusaineistot helposti löydettäviksi ja käytettäviksi, sekä verkostoi ammattiopetusta ja -keittiöt kehittämisyhteistyöhön kasvipohjaisia tuotteita valmistavien yritysten kanssa. Hankkeessa hyödynnetään ruokapalveluilta hyvää palautetta saaneen Kasvisruoka ja -proteiinit ruokapalveluissa – KasvisPro-koulutushankkeen kokemuksia ja aineistoja.

KasvisPro Edu – lisää ammatillista osaamista kasvisruoan ja kasviproteiinien käyttöön, hankkeen tavoitteena on
1. Vahvistaa ruoka-alan opetushenkilöstön ja kouluttajien sekä ammattikeittiöiden henkilöstön osaamista kasvisten, kasviproteiinien ja kasvipohjaisten tuotteiden, mukaan lukien luomutuotteet, monipuolisesta käytöstä ja kasvisruokien asiakaslähtöisestä tuotekehityksestä ja hyväksyttävyydestä.
2. Parantaa em. teemoihin liittyvien, ammattilaisille suunnattujen koulutus-, neuvonta- ja viestintäaineistojen ja materiaalien saatavuutta, saavutettavuutta ja käytettävyyttä.
3. Lisätä ammattikeittiöiden, ammattiopetuksen ja kasvispohjaisia tuotteita valmistavien yritysten yhteistyötä.

Keskeisimmät toimenpiteet:
1) koulutustilaisuudet kasvisruokaosaamisen lisäämiseen ammattiopetuksessa,
2) tuoteratkaisujen kehittäminen systemaattisella yhteistyöllä,
3) kasviruokaan, kasviproteiinien ja luomutuotteiden käyttöön liittyvän materiaalien kokoaminen yhteen, niiden jalostaminen mm. eri kieliversioiksi ja niistä viestiminen,
4) hallinnointi ja koordinointi.

Hankkeen toiminnassa on keskeistä, että siihen osallistuu ammattiopetuksen, opiskelijoiden, ammattikeittiöiden, kasviproteiineja ja luomutuotteita tuottavia yritysten ja alan järjestöjen edustajia.


Toteutusaika on 1.11.2024 – 31.12.2026.
Toteuttajina ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy – Xamk (koordinaattori) ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy (SeAMK), Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy (Jamk) ja Ammattikeittiöosaajat ry (Amko ).


KasvisPro Edu -hanke on jatkoa KasvisPro -koulutushankkeelle. Voit tutustua KasvisPro hankkeessa tuotettuihin materiaaleihin täällä: https://www.xamk.fi/hanke/kasvisruoka-ja-proteiinit-ruokapalveluissa-kasvispro-koulutus/


Jamk osatoteuttaja projektipäällikkö
Suvi-Tuulia Leinonen
[email protected]
0406690645

Projektipäällikkö Xamk:
Piia Mikonsaari
[email protected]