Projekti
Wasteless Food Services in Finland
Rahoitusohjelma
Tämän hankkeen tavoitteena on nostaa ruokapalveluiden ammattitaidon ylpeyttä ja vastuuta koko yhteiskunnan osalta sekä globaalisesti. Luodaan #hävikkivapaa #hurmos #ylpeysammattilaisille ja alalle, ollaan ylpeitä omasta ammattitaidosta. Ruokapalveluiden hävikkiin vaikuttaminen on kaikkien toimijoiden yhteinen tavoite ja tahtotila, johon tarvitaan koko ruokapalveluketjun kaikkia toimijoita.
Hankkeen konkreettiset tavoitteet olivat;
1. Selvittää ruokapalveluiden ruokatuotannon ennakoinnin ja suunnittelun mahdollisuuksia ruokahävikin ehkäisyssä (nykytila ja tulevaisuuden tavoitetila).
2. Toteuttaa malli ruokahävikin jatkuvan seurannan edistämiseksi erityyppisissä julkisissa ja yksityisissä ruokapalveluissa ja hävikkilajeissa.
3. Tuottaa uutta, käytännönläheistä ja helposti saavutettavaa tietoa ruokahävikin ehkäisyn ja vähentämisen keinoista (koulutukset, materiaalit).
Hanketta toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Ammattikeittiöosaajat ry 1.12.2021-31.03.2024 välisellä ajalla.
Hanketta rahoitettiin Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta, rahoituksen myönsi Ruokavirasto.
JAMK yhteyshenkilö
Suvi-Tuulia Leinonen
Projektipäällikkö
+358406690645
[email protected]