Projekti
Revanssi – TKI-osaamisverkostoa vahvistamassa
Rahoitusohjelma
Revanssi – TKI-osaamisverkostoa vahvistamassa -hankkeessa koottiin TKI-osaamisverkosto ja kehitettiin toimintamalli, jonka yhteistoiminnan kehittämisen seurauksena mikro- ja PK-yritysten saama kehittämispalvelu on oikea-aikaisempaa ja kohdennetumpaa. Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan liittyvien palvelujen saaminen mahdollistui paremmin suurten kaupunkien ulkopuolella yrityksen koosta ja sijainnista riippumatta. Hankkeessa lisättiin yritysten TKI-toimintaa ja yhteiskehittämistä, tuettiin yritysten TKI- ja tulevaisuusvalmiuksia, yhteiskehitettiin tuotteita ja palveluita, tehtiin opiskelijayhteistyötä ja järjestettiin yritysvetoisia lähi- ja etäkokeiluklinikoita. Samalla mahdollistettiin yrittäjien vertaisoppimista ja verkostoitumista.
Hanke toteutettiin hankeeseen osallistuneiden kehittämisyhtiöiden toiminta-alueilla. Hanke toimi hankeparina Toleranssi-hankkeen kanssa (hakemusnumero 107217).
Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR; Keski-Suomen liitto), hankkeen hallinnoija Jamk Oy sekä osallistujaorganisaatioiden kanssa: Kehittämisyhtiö Witas Oy, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Kehittämisyhtiö Keulink Oy, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Insituutti Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE®.
Yhteyshenkilö: projektipäällikkö Johanna Teräväinen
[email protected]
050 325 3039
Projektin tulokset
Hankkeessa koottiin TKI-osaamisverkosto, jonka avulla varmistetaan tasavertainen ja paikkariippumaton TKI-palvelujen saatavuus myös maakunnissa mikro- ja PK-yrityksille.
Toteuttajat ovat kehittäneet ja kokeilleet yhdessä erilaisia toimintamalleja, joita on helppo jalkauttaa alueen muille toimijoille ja yhdellä hankealueella toiminutta konseptia on kokeiltu myös toisella hankealueella. Lyhyellä aikavälillä hanke onnistui tiivistämään, ketteröittämään ja tehostamaan osatoteuttajien ja TKI-osaamisverkoston viestintää ja toimintaa, jolloin useampi ja myös ennestään TKI-palveluiden ulkopuolella olleet yritykset saivat oikea-aikaista TKI-palvelua ja aloittivat TKI-kehittämisen. Toteuttajien ja TKI-verkoston palvelukyky- ja osaaminen ovat kasvaneet.
Yritykset ovat saaneet tulevaisuustietoa oman liiketoimintansa kehittämisen tueksi ja ymmärrystä toimintaympäristön muutoksista.
Erilaisia tilaisuuksia järjestettin 15 kpl ja näihin osallistui kaikkiaan 66 yritystä, jotka kehittiviät toimintaansa.
Hankkeen toimenpiteissä saatiin kohtautettua yrityksiä, joiden välille syntyi kumppanuuksia, alihankintaa, yrityksen yhteisiä yhteisinnovaatioita kuten Future Factory -toimeksiantoja sekä uusia palvelukonsepteja.
Hankkeen numeeriset tavoitteet ja toteuma:
Hankkeen loputtua toiminta kehittyy eteenpäin pysyvässä maakunnallisessa Keski-Suomen TKI-verkostossa, jota kätilöi Keski-Suomen ELY-keskus. Hankkeessa perustettu pikaviestintäkanava jatkaa pysyvää toimintaansa osana laajempaa Keski-Suomen TKI-verkoston pikaviestintäkanavaa. Osana laajempaa maakunnallista TKI-verkostoa, hankkeen vaikutukset ovat isommat pitkällä aikavälillä.
Kuvaus on päivitetty 21.8.2023