Projekti

POLKU 2.0 – Jatkuvan oppimisen Polkukartta kestävään bio- ja kiertotalouteen

Rahoitusohjelma

Lyhenne
Polku 2.0
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Biotalous
Toteutusaika
1.6.2021 - 31.8.2023
Yksikkö
Teknologia
Rahoitusohjelma
Euroopan sosiaalirahasto (ESR)
Projektin kuvaus

Hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet

POLKU 2.0 -hankkeen tavoitteena oli parantaa bio-kiertotalous pohjaisen jatkuvan oppimisen tarjonnan osuvuutta Keski-Suomessa, tuottamalla opintosisältöjä työelämälähtöisesti sekä tiiviissä yhteistyössä alueen oppilaitosten kanssa (JYU, Jamk, Gradia ja POKE). Hankkeen pitkän aikavälin tavoitteena on edistää Keski-Suomen vihreää siirtymää. 


Hankkeen konkreettisena tuotoksena syntyi Polkukartta.fi, joka kokoaa yhteen hankkeessa luotuja, kaikille avoimia ja ilmaisia kestävyysopintoja, tulevaisuuskuvia vihreänsiirtymän merkityksestä, kertomuksia kestävyysopintopoluista sekä raportteja projektin löydöksistä (mm. työelämäraportteja). 

Hanke perustui EU:n tason tunnistetulle tarpeelle kouluttaa kestävyysosaajia, eri toimialojen tarpeisiin. Kestävyysosaajien lisääntyneeseen tarpeeseen on vaikuttanut mm. EU sääntelyn kiristyminen ja yleinen paine toimia kestävämmin. 

Hankkeen tavoitteisiin päästiin, luomalla mukana oleville oppilaitoksille uudenlainen yhteiskehittämisen toimintamalli, jonka ytimessä oli kohderyhmälähtöisyys. Hankkeen kohderyhmiin kuuluikin mikro- ja pk-yritysten lisäksi, tutkinto-opiskelijat sekä työttömät työnhakijat. 



Toteuttajat:

Hankkeen päätoteuttaja on Jyväskylän yliopisto ja osatoteuttajana Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk), Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä POKE.


Rahoittaja:

Hankkeen päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto, rahoittavana viranomaisena toimii Keski-Suomen ELY-keskus. Hanketta rahoittavat myös Jyväskylän, Jämsän, Äänekosken ja Saarijärven kunnat.


Hankkeen vastuuhenkilö Jamkissa

Riikka Kumpulainen

Project Manager

Puh +358 505759454

[email protected]

Projektin tulokset

Hankkeen konkreettisena tuotoksena syntyi Polkukartta joka kokoaa yhteen hankkeessa luotuja, kaikille avoimia ja ilmaisia kestävyysopintoja, tulevaisuuskuvia vihreänsiirtymän merkityksestä, kertomuksia kestävyysopintopoluista sekä raportteja projektin löydöksistä (mm. työelämäraportteja). Polkukartasta löytyy suora linkitys hankkeessa luotuihin opetusmateriaaleihin, jotka pitävät sisällään mm. hiilijalanjäljen laskentaa, kiertotaloutta, vesivastuullisuutta ja vastuullisuusviestintää.