Projekti

Lyhyet läheiset ketjut - lähiruoka ja sosiaalinen pääoma (2372)

Rahoitusohjelma

Lyhenne
LähiSos
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Biotalous
Toteutusaika
1.1.2015 - 31.12.2016
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Rahoitusohjelma
Maa- ja metsätalousministeriö (suora rahoitus)
Projektin kuvaus

Hankkeessa selvitetään sosiaalisen pääoman ja kestävyyden merkitystä, ilmiötä ja mahdollisuuksia lähiruokayrittäjien ja lähiruokaa suoramyyntipaikoista tai lähiruokaverkostoista hankkivien kuluttajien välillä.


Tavoitteena on:


- Edistää lähiruokayrittäjien sosiaalisen pääoman käyttöä ja sosiaalista kestävyyttä niin, että se auttaa yrittäjiä tunnistamaan ja ymmärtämään sosiaalisen pääoman mahdollisuudet ja merkityksen yritystoiminnassa ja lähiruokatuottajien välisessä yhteistyössä. 

- Löytää uusia konkreettisia sosiaalisen pääoman hyödyntämismahdollisuuksia lähiruoan kysyntätarjonta -ketjussa, esim. uusia liiketoimintakonsepteja sekä kehittää jo olemassa olevia lähiruoan suoramyyntikanavia ja -verkostoja sosiaalisen pääoman keinoin. 

- Todentaa lähiruokaketjuissa syntyvää alueellista ja yhteisöllistä sosiaalista kestävää kehitystä.

Toteuttajina ovat Turun yliopiston Brahea-keskus (koordinaattori), Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja:
Leena Pölkki, projektipäällikkö, 050 401 1894, [email protected], Jyväskylän ammattikorkeakoulu