Projekti
Lyhyet läheiset ketjut - lähiruoka ja sosiaalinen pääoma (2372)
Rahoitusohjelma
Lyhenne
Projektityyppi
Vahvuusala
Toteutusaika
1.1.2015 - 31.12.2016
Yksikkö
Rahoitusohjelma
Maa- ja metsätalousministeriö (suora rahoitus)
Projektin kuvaus
Hankkeessa selvitetään sosiaalisen pääoman ja kestävyyden merkitystä, ilmiötä ja mahdollisuuksia lähiruokayrittäjien ja lähiruokaa suoramyyntipaikoista tai lähiruokaverkostoista hankkivien kuluttajien välillä.
Tavoitteena on:
- Edistää lähiruokayrittäjien sosiaalisen pääoman käyttöä ja sosiaalista kestävyyttä niin, että se auttaa yrittäjiä tunnistamaan ja ymmärtämään sosiaalisen pääoman mahdollisuudet ja merkityksen yritystoiminnassa ja lähiruokatuottajien välisessä yhteistyössä.
- Löytää uusia konkreettisia sosiaalisen pääoman hyödyntämismahdollisuuksia lähiruoan kysyntätarjonta -ketjussa, esim. uusia liiketoimintakonsepteja sekä kehittää jo olemassa olevia lähiruoan suoramyyntikanavia ja -verkostoja sosiaalisen pääoman keinoin.
- Todentaa lähiruokaketjuissa syntyvää alueellista ja yhteisöllistä sosiaalista kestävää kehitystä.
Toteuttajina ovat Turun yliopiston Brahea-keskus (koordinaattori), Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammattikorkeakoulu.
Lisätietoja:
Leena Pölkki, projektipäällikkö, 050 401 1894, [email protected], Jyväskylän ammattikorkeakoulu