Projekti
Kasvisruoka & -proteiinit ruokapalveluissa — KasvisPro-koulutus
Rahoitusohjelma
KasvisPro-hankkeen pitkän tähtäimen tavoitteena oli parantaa ruokapalvelujen tuotantoon sopivan, testatun kasviproteiinien käyttöä edistävän reseptiikan saatavuutta sekä tukea julkisten ruokapalvelujen yhdessä tekemisen kulttuuria, esimerkiksi ruokaohjeiden jakamisen kautta.
Hankkeen konkreettiset tavoitteet:
- Lisätä osaamista ja ymmärrystä kasvisruokien ja kasviproteiinien käyttömahdollisuuksista ruokapalveluissa
- Lisätä tietoa kasviproteiinien ja kasvispainotteisemman ruokavalion vaikutuksista sekä ympäristön että ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin
- Lisätä kasvisruokien ja –proteiinien kiinnostavuutta ruokapalveluhenkilöstön ja asiakkaiden parissa
- Parantaa kasvisruokien ruokaohjeiden saavutettavuutta /saatavuutta
KasvisPro -hankkeen toimenpiteet:
1. teoriakoulutuksen suunnittelu ja toteutus (videotallenne)
2. koulutuspäivien suunnittelu ja toteutus (16–18 lähikoulutusta, 2 etäkoulutusta)
3. tulosten jalkauttaminen ja levittäminen
4. hankkeen hallinnointi ja raportointi
Toimenpiteiden etenemistä seurattiin määrällisten ja laadullisten mittareiden avulla. Määrällisiä mittareita olivat koulutuspäivien ja osallistujien määrä, tuotetun aineiston määrä ja hankkeen tulosten esittely ammattilaisille.
Hankkeen tulokset palvelevat erityisesti ruokapalveluorganisaatioiden toiminnan kehittämistä ja asiakasviestintää.