Tapahtuma

27.5.

Yhteistyöllä vauhtia kansainvälistymiseen ja ruokavientiin

AgriVenture 2025 - FinFoodNet
Ajankohta
27.05.2025 14:00 - 17:00
Ilmoittautuminen alkaa ja päättyy
10.04.2025 16:00 - 18.05.2025 23:59
Osoite

Uuraistentie 240
43130 Tarvaala
Suomi

FinFoodNet: Keski-Suomen Kick Off -tilaisuus

Tervetuloa mukaan inspiroivaan tilaisuuteen, jossa syvennymme ruokaviennin ja sen yhteistyön mahdollisuuksiin. Mukana on Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Talasrinne, joka kertoo yritysten aloitteesta syntyneestä konkretiaan pyrkivästä vienninedistämisverkostosta. Oman puheenvuoronsa kansainvälistymisestä pitää yrittäjä Markku Liias Jukolan Juustosta, joka on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten sydämissä laadukkaana juustonvalmistajana, ja jonka tuotteet ovat saaneet arvostusta sekä kotimaassa että ulkomailla. Jukolan Juuston tarina on esimerkki siitä, miten pienet ja keskikokoiset suomalaiset yritykset voivat hakea menestystä kansainvälisillä markkinoilla tekemällä pitkäjänteistä työtä, hyödyntämällä verkostoja ja keskittymällä laadukkaisiin, erottuviin tuotteisiin.

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita elintarvikeviennin kehittämisestä ja verkostojen hyödyntämisestä!

Paikka: POKE, B-Sali, Tarvaala, Saarijärvi

Ohjelma klo 14.00–17.00

  • Tervetuloa! Tilaisuuden avaus. Leena Pölkki, Jamk.
  •  FinFoodNet – Yhteistyöllä vauhtia ruokavientiin. Sanna Kankaanpää, Into Seinäjoki Oy.
  •  Viennin edistäminen elintarvikealalla. Jarmo Talasrinne, toiminnanjohtaja, SUVI ry.
  • Kokemuksia viennin avaamisesta. Yrityspuheenvuoro: Jukolan Juusto, Markku Liias, toimitusjohtaja ja juustomestari.
  • Yhteistä keskustelua, kokemusten jakamista ja jatkostepeistä sopimista. 

Älä jää yksin – hyödynnä verkoston tuki ja jaa oma osaamisesi. Tule mukaan kehittämään suomalaisen elintarvikeviennin tulevaisuutta! 

Huomioithan mahdollisuuden osallistua Agriventure Finland 2025 tapahtuman muuhun ohjelmaan FinFoodNet-tilaisuuden jälkeen, esimerkiksi yrityksille suunnattuun cocktail-tilaisuuteen ja verkostoitumisillalliseen Kukonhiekassa.

Finnish Food Cities and Regions eli FinFoodNet -verkosto tukee ja rohkaisee suomalaisia ruokaketjussa toimivia yrityksiä panostamaan viennin kasvuun ja kansainvälistymiseen. Verkosto tiivistää alueiden välistä yhteistyötä ruoka-alalla niin kaupunkien kuin TKI-toimijoiden ja yritysten välillä. Innokaupunkien vetovastuuhankkeen päätoteuttajana Seinäjoen kaupunginkehittämisyhtiö Into Seinäjoki, osatoteuttajina Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Lahden ammattikorkeakoulu, Savonia ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Vantaan kaupunki. https://intoseinajoki.fi/finfoodnet/

Lisätietoa

Eija Iso-Ahola

Vanhempi asiantuntija, Senior Advisor
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358442305042