Tapahtuma
Tehosta yritystoimintaa tekoälyllä ja digitaalisuudella
Suomi
Tuumalantie 17
43130 Saarijärvi
Suomi
Yrittäjä, tiedätkö miten lisätä tuottavuutta teknologialla ja tekoälyllä?
Digitaalisuus tarjoaa mahdollisuuksia kaikenkokoisille yrityksille. Kyse ei ole vain isojen yritysten toimintaan sopivista teknologioista, vaan ratkaisuista, jotka ovat kaikkien ulottuvilla.
Olisiko sinun yrityksellesi hyötyä esimerkiksi datan paremmasta hyödyntämisestä, ketterämmästä sisällöntuotannosta, HR:n digitalisoinnista tai tietoturvan parantamisesta? Näitä kaikkia on mahdollistaa tehostaa digitaalisten ratkaisujen avulla!
Osallistu kaikille avoimeen Jamkin järjestämään tilaisuuteen Saarijärven Biotalouskampuksella, niin pääset verkostoitumaan sekä tutustumaan millaisia mahdollisuuksia digitaaliset ratkaisut tarjoavat juuri sinun yrityksellesi!
Mitä?
Tilaisuudessa pääset tutustumaan esimerkiksi tekoälyn sovelluskohteisiin pk-yrityksissä, tietoturvan tärkeimpiin teemoihin sekä HR-järjestelmien digitalisoimiseen käytännönläheisessä työpajassa sekä asiantuntijapuheenvuoroissa.
Tilaisuuden aluksi ministeri Petri Honkonen kertoo, miten tutkimuksella mahdollistetaan innovaatioiden syntyä ja miksi yritysten henkilöstön olisi tärkeää kouluttautua. Yrityksen puheenvuorossa kuullaan EG EnerKeyn Iiro Kuntsin näkemyksiä tekoälyn hyödyntämisestä energiansäästöpotentiaalien löytämisessä ja vastuullisemman liiketoiminnan kehittämisessä. Lisäksi hän kertoo tekoälyyn pohjautuvien innovaatioiden merkityksestä liiketoiminnan kasvulle ja kansainvälistymiselle.
Kenelle?
Tilaisuus on tarkoitettu tekoälyn ja digitalisaation mahdollisuuksista kiinnostuneille yrityksille, tutkimus- ja koulutusorganisaatioille sekä päättäjille.
Ohjelma
klo 12.00 Tilaisuuden avaus, hankkeiden esittely, Jasmiina Poutiainen: Case Hutunki
klo 12.30 Tutkimus mahdollistaa innovaatioiden synnyn, ministeri Petri Honkonen
klo 13.00 Näkemyksiä tekoälyn hyödyntämisestä yrityksessä, Iiro Kuntsi, EG EnerKey
klo 13.30 Kahvit
klo 14–15 Työpajaosuus
klo 15–16 Vapaaehtoinen tutustumiskierros Biotalouskampukseen
(mm. kampuksen lyhyt historia, BTI:n labrat, ForesTori, sininen talo, navetta)
Työpajat
Tutustu alta tilaisuudessa järjestettäviin eri teemaisiin työpajoihin ja ilmoittaudu mukaan 5.3. mennessä. Ilmoittautumislomakkeessa voit valita alustavasti sinua kiinnostavan työpajan sekä halusi osallistua Biotalouskampuksen tutustumiskierrokselle tapahtuman jälkeen.
Tekoälyn osaamisen ja hyödyntämisen kehittäminen yrityksissä
Tekoälyn käyttöönotto vaatii yritykseltä dataa, osaamista, laskentakapasiteettia ja ennen kaikkea uskallusta ja aikaa. Jamkin hankkeissa on mahdollista kehittää yrityksen tekoälyosaamista ja osallistua tutkimus- ja kehityshankkeisiin, joissa sovelletaan tekoälyä yrityksen dataan. Tule keskustelemaan kanssamme, miten kehittäisimme tekoälyn osaamista ja hyödyntämistä juuri teidän yrityksessänne.
Työpajan järjestävät aiADDVA, coADDVA ja Tieto tuottamaan -hankkeet.
Tekoäly sisällöntuotannon työkaluna
Työpajassa tutustumme ohjatusti tekoälyä hyödyntäviin työkaluihin ja niiden tuomiin mahdollisuuksiin sisällöntuotannossa. Työpajasta saat apua esimerkiksi sisältötekstien rakentamiseen, lyhytvideoiden muodostamiseen tekstistä sekä uniikkien kuvien luomiseen ilman kuvanmuokkausohjelmia. Työpajassa tutustutaan seuraaviin työkaluihin: ChatGPT, Lumen5, DALL-E ja Copy.ai.
Työpajan järjestää DigiKyky-hanke.
Digitaalinen HR ja muutoksen hallinta
Työpajassa kuulet konkreettisena case -esimerkkinä Hutungin Jasmiina Poutiaisen kertomuksen heidän järjestelmiensä digitalisoimisesta sekä muutoksen johtamisesta - Mistä kaikki sai alkuunsa ja miten muutosta on viety eteenpäin. Jasmiinan puheenvuoron jälkeen Valtteri Aaltonen vetää interaktiivisen keskusteluosuuden muutosjohtamisen teemoista pohjautuen DigiHR-hankkeen yrityscaseista nousseisiin kehitystarpeisiin.
Työpajan järjestää DigiHR-hanke.
HUOM! Työpaja peruttu pienen osallistujamäärän vuoksi. Jasmiina Poutiaisen puheenvuoro kuullaan tilaisuuden avauksen yhteydessä.
Tietoturvan merkitys yritysten toiminnassa
Tietoturvan merkitys yrityksissä on muodostumassa keskeiseksi osaksi kokonaisturvallisuutta ja riskienhallintaa. Työpajassa käydään lävitse mikro- ja pk-yritysten sekä yhdistysten kannalta tietoturvan keskeisiä teemoja.
Työpajan järjestää DiyKS-hanke.
Tekoäly Jamkissa
Jamkissa panostetaan tekoälyn ja data-analytiikan osaamisen kehittämiseen ja soveltamiseen erilaisissa käyttötarkoituksissa. Aihealueen parissa työskentelee henkilökunnan edustajia eri aloilta sekä opiskelijoita projekti- tai opinnäytetyöntekijöinä ja harjoittelijoina. Tutustu alta mitä kaikkea Jamkissa tehdään aihealueen parissa sekä jo tehtyihin toteutuksiin!
REACT-EU-hankkeet rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.