Tapahtuma

5.5. - 8.5.

Opintomatka Italiaan ja TUTTOFOOD-messuille 5.-8.5.2025

Pasta, Tuttofood-messut
Ajankohta
05.05.2025 04:30 - 08.05.2025 23:59
Ilmoittautuminen alkaa ja päättyy
19.12.2024 00:00 - 20.01.2025 15:00
Tapahtuman tyyppi
Opintomatka
Tapahtuman kieli

suomi (englanti/italia)

Hinta

Varausmaksu 350 euroa - kokonaishinta tarkentuu osallistujamäärän mukaan

Opintomatkan ohjelma

Opintomatkan ohjelmassa yritys- ja maatilavierailuita, sekä kokonainen päivä TUTTOFOOD -messuilla. Matkallamme johdattelemassa italialaiseen ruokakulttuuriin  ja asiantuntijanamme toimii Finnica Consultingin Jenni Mäkipää, jolla kattava kokemus alalta ja alueelta. Yritysvierailut ja aikataulu tarkentuvat lähempänä matkaa.

Opintomatkalle mahtuu 18 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Etusijalla ovat keskisuomalaiset maaseutuyrittäjät, erityisesti jalostavat elintarvikeyritykset, mutta mukaan otetaan myös yrittäjiä muista maakunnista. Tuettuhintaiseen matkaan ovat oikeutettuja maaseutualueella toimivat mikro- ja pk-yrittäjät, muille matka on omakustanteinen.

Jamkilta matkalla mukana ovat vanhempi asiantuntija Leena Pölkki ja asiantuntija Elisa Närhi.

Opintomatka toteutetaan osana Tuotekehityksellä meille ja maailmalle -hanketta.

 

Croissant, Tuttofood-messut

Maanantai 5.5.

klo 04:30 kokoontuminen Tikkakosken lentoasemalla 

klo 05:55 Finnairin lento AY0290 lähtee Helsinkiin 

klo 06:40 lento saapuu Helsinkiin 

klo 08:00 Finnairin lento AY1751 lähtee Milanoon 

klo 10:05 Saapuminen Milano Malpensan lentokentälle lennolla AY1751. 

  • Majoittuminen (tai matkatavarat hotellille) 
  • Lounas (omakustanteinen)
  • Perehdytys: Italia kohdemarkkinana ja italialainen elintarviketeollisuus, Jenni Mäkipää/Finnica Consulting 
  • Leipomoalan yritysvierailu. Gelato-yritysvierailu.  
  • Tutustuminen (opastettu) Milanon premium elintarviketarjontaan
  • Vapaata tutustumista itsenäisesti Milanoon 
  • Yhteinen illallinen (omakustanteinen) halukkaille

Tiistai 6.5.

  • Aamiainen hotellissa
  • TUTTO FOOD -messut. Mukana asiantuntijana Jenni Mäkipää, jolla on vahva asiantuntemus Italian elintarvikesektorista ja ko. messuista. Etukäteen sovitut ostajatapaamiset. Mahdolliset ostajatapaamiset identifioidaan yrityskohtaisesti (selvitetään tapaamismahdollisuus messuilla). Omakustanteinen lounas messuilla.
  • Yhteinen illallinen (omakustanteinen) halukkaille

Keskiviikko 7.5.

  • Reggio-Emilian maakunnan benchmarking vierailu (yhteinen bussikuljetus)
    • Yrityskonsortiovierailu (mm. Consorzio di Parmigiano Reggiano, Reggio Emilia)
    • Pastayritysvierailu 
    • Liha-alan yritysvierailu: Parman kinkku 
    • Tutustuminen agriturismo-viinitilaan Oltre Po Pavesen viinialueella 
  • Yhteinen illallinen (omakustanteinen) halukkaille

Torstai 8.5.

  • Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus ennen puolta päivää. Matkatavarat voi jättää säilytykseen hotellin matkatavarahuoneeseen.
  • Eataly slowfood -kauppakeskus: vapaata tutustumista 
  • Halukkaat voivat käydä vielä Tutto Food -messuilla. 
  • Paluu Suomeen 

klo 16:00 kuljetus hotellista ilman opasta lentoasemalle

klo 19:05 lähtee Finnairin lento AY1756 Milanosta Helsinkiin

klo 23:05 saapuminen Helsinkiin

klo 23:40 Finnairin lento AY0289 lähtee Jyväskylään

klo 00:30 (pe 9.5.) saapuminen Jyväskylään

Matkavarauksen ehdot

Matkavarauksen ehdot:

  • Vastuullinen matkanjärjestäjä on Pohjolan Matka.
  • Sitovat varaukset tehtävä ma 20.1.2025 mennessä maksamalla varausmaksu 350 euroa. Jos matka ei järjestäjän puolesta toteudu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi, palautamme varausmaksun 350 euroa. Varausmaksua ei palauteta 27.1.2025 jälkeen (matkanjärjestäjän ehdot). 
  • Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista heti varauksen tehtyänne, niin mahdollisesti 27.1.2025 jälkeen tulevissa matkustajasta johtuvissa matkan peruutustilanteissa on mahdollista saada omasta matkavakuutuksesta varausmaksun palautus, vakuutusehtojen mukaisesti.
  • Loppumaksu erääntyy 35 pv ennen matkaa (30.3.2025). Loppumaksusta vähennetään varausmaksun osuus. 
  • Paikkoja on matkalle rajoitetusti ja etusijalla ovat keskisuomalaiset maaseutuyrittäjät, mukaan otetaan myös yrittäjiä muista maakunnista. Tuettu hintaiseen matkaan ovat oikeutettuja maaseutualueella toimivat yrittäjät, muille matka omakustanteinen. 
  • Alustavat hinnat eri osallistujamäärillä (tuetut osallistujat) - hinta tarkentuu, kun tiedämme osallistujien määrän: 8 hlöä, hinta 1315 €; 10 hlöä, hinta 1050 €; 15–18 hlöä, hinta 600–700 €. Omakustanteisesti osallistuvien hinta on välillä 1475-2300 euroa, riippuen samoin osallistujamäärästä.
    HUOM! Täytä ilmoittaumislomake jokaisesta lähtijästä erikseen. Ilmoittautuminen on vahvistettu, kun ennakkomaksu on maksettu.
  • Hinta sisältää:
    • Majoitukset ja kaikki kuljetukset Jyväskylä – Milano – Jyväskylä sekä paikan päällä Italiassa yhteiskuljetukset kuten ohjelmassa mainitaan.
    • Oppaan/konsultin palvelut ohjelman mukaisesti. 
    • Majoitukset kahden hengen huoneissa (1 hh mahdollinen lisämaksusta).
    • Aamupalat hotellilla.
  • Lisämaksusta:
    • Yhden hengen huone.
    • Ateriat matkan aikana (ateriat eivät ole hankerahoituksella tukikelpoisia), maksetaan paikan päällä.

Lisätiedot matkasta

Sari Minkkinen

Projektipäällikkö, Project Manager
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358469200304

Leena Pölkki

Vanhempi asiantuntija, Senior Advisor
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358504011894

Elisa Närhi

Asiantuntija, Specialist
Matkailu ja palvelut, Tourism and Service Business
Liiketoiminta, School of Business
+358504735860