Tapahtuma
Miltä näyttää Keski-Suomen ruoka-alan tulevaisuus? – yrityshaastattelujen tulokset ja ruokayrittäjyyden ajankohtaiset teemat
Miten koronapandemia ja Ukrainan sota ovat vaikuttaneet keskisuomalaisten ruoka-alan yritysten toimintaan? Miten yrittäjät voivat ja kuinka pitkällä yrityksissä ollaan kestävyyden ja vastuullisuuden huomioimisessa? Muun muassa näistä aiheista kuulemme maanantaina 18.12. järjestettävässä tilaisuudessa.
suomi
Rajakatu 35
40200 Jyväskylä
Suomi
Tervetuloa mukaan Miltä näyttää Keski-Suomen ruoka-alan tulevaisuus? – yrityshaastattelujen tulokset ja ruokayrittäjyyden ajankohtaiset teemat -tapahtumaan maanantaina 18.12. klo 12–15. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksen (Rajakatu 35) Kasvosalissa.
Tapahtumassa julkistetaan Keski-Suomen elintarvike- ja ruokamatkailuyritysten nykytila ja kehittämisnäkymät -haastattelujen tulokset ja pohditaan tulosten merkitystä ruoka-alan toimintaan ja kehitykseen Keski-Suomessa. Toukokuusta syyskuuhun 2023 toteutetuilla yrityshaastatteluilla on selvitetty Keski-Suomen ruoka-alan yritysten nykytilannetta, tulevaisuuden näkymiä ja kehittämistarpeita erityisesti elintarvike- ja ruokamatkailuyritysten näkökulmasta.
Yrityshaastattelujen tulosten lisäksi tapahtumassa paneudutaan elintarvikeviennin ja nimisuojan mahdollisuuksiin kasvun edistäjinä. Lisäksi kuullaan keskisuomalaisen yrittäjän terveiset kentältä eli Keski-Suomen ruokaverkoston ytimestä. Luvassa myös jouluinen ohrapuuro- ja glögitarjoilu.
Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen ja sinne ovat tervetulleita niin yrittäjät kuin ketkä tahansa muut ruoka-alan nykytilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneet.
Ohjelma
Tapahtuma alkaa klo 12
- Joulupuuro (ohra) ja mansikkakiisseli
- Tilaisuuden avaus / Leena Pölkki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
- Jamk ruokaverkoston kehittäjänä ja yhteistyössä / Anne Eskola ja Mirva Leppälä, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta
- Missä mennään Keski-Suomen mikro- ja pk-elintarvike- ja ruokamatkailuyritykset? Yrityshaastatteluiden tulokset / Leena Pölkki
- Ohjattua keskustelua haastattelujen tuloksista ja jatkotoimenpiteistä / Hilkka Heikkilä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
- Tauko, kahvi/glögitarjoilu
- Ilmastoviisaasta elintarvikeviennistä lisäpotkua kasvuun / Jukka-Pekka Inkinen, KIKE-hanke
- Kuka sen kissanhännän nostaa, jollei kissa itse! – Nimisuojalla alkuperä ja laatu näkyväksi / Marjo Särkkä, Helsingin yliopisto
- Yrittäjänä Keski-Suomen ruokaverkostossa / Arto Hakanen, Art Food Heaven, Art Catering ja Toivolan vanha piha
- Tapahtuman päätös
Tapahtuma päättyy klo 15
Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus jäädä keskustelemaan tapahtuman teemoista Kasvosaliin.
Lisätietoja tapahtumasta ja haastattelututkimuksesta antaa
Leena Pölkki
Tapahtuman järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaverkosto (KEVE) -hanke. Hanketta toteutetaan yhteistyössä MTK Keski-Suomi ry:n, ProAgria Keski-Suomi ry:n ja Keski-Suomen liiton kanssa. Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sitä rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.