Joku muu, mikä? -podcast
Lisää puhetta sosiaali- ja terveysalan muuttumisesta, kiitos! Tuotamme podcasteja ajankohtaisista ja projektin kehittämisalueisiin liittyvistä teemoista eri asiantuntijoiden kanssa. Klikkaa itseäsi kiinnostava aihe kuunteluun alla olevasta listasta.
Podcast-sarjan jaksot
Ensimmäisessä podcastissa keskustelemme siitä, mitä tarkoittaa jos yritys on yhteiskunnallinen yritys. Asiaa avaamassa Heli Peltola.
Työstressi on yksilön kokemus, joka kuitenkin on työpaikan yhteinen asia. Mitä jos stressiä aiheuttavat työssä eettiset ristiriitaisuudet? Tässä jaksossa eettisestä stressistä puhuvat kaksi dosenttia Mari Kangasniemi Turun yliopistosta ja Mari Huhtala Jyväskylän yliopistosta.
Keskustelimme somefarmaseutti Johanna Hakamäen kanssa siitä, mitä oivalluksia vaati että apteekeista, jotka olivat ennen hänelle työntantajana, tulikin asiakkaita.
Neljännessä podcastissa pitkän linjan yritysneuvoja Jukka Pötry avaa yrittäjyyden ja kevytyrittäjyyden eroja sekä sitä, miten yrittäjyys sopii sote-alalle. Haastattelijana Jari Karjalainen.
Osuuskunta on usein toimiva malli tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluja varsinkin haja-asutusalueille. Kuuntele kahden osuuskuntayrittäjän, Kaisa Annalan ja Milja Laamasen kokemuksia sote-alalla toimimisesta. Mitä terveisiä heillä on uusien hyvinvointialueiden päättäjille? Haastattelijana Hanna Koskensyrjä.
Tekstivastine (pdf)
Sosiaalialalla yrittäjyys ei ole erityisen tavallista, mutta kuitenkin mahdollista. Päivi Petrelius kertoo tässä podcastissa tiestään sosiaalialan asiantuntijayrittäjäksi. Mitä työnteossa pitää muuttua, kun toimii yrittäjänä? Mistä muodostuu yrittäjän identiteetti?
Millaista oli aikanaan hakea Yhteiskunnallisen Yrityksen merkkiä? Tästä kertoo podcastissa Päivi Parikka, toiminnanjohtaja Kouvolan Palvelukoti ry:stä
Arki pyörii Viitahoiva Oy:ssä, mutta mistä huomaa, että kyseessä on Yhteiskunnallinen yritys? Siitä on kertomassa toimitusjohtaja Satu Väisänen.
Diakonia-ammattikorkeakoulun asiantuntija Harri Kostilainen avaa tässä podcastissa Yhteiskunnallisen yritystoiminnnan historiaa ja nykypäivää ja miten Suomesta saadaan tulevaisuudessa yhteiskunnallisen yrittäjyyden mallimaa.
Anja Härkönen jututtaa Sotek-säätiössä työskenteleviä Tomi Rossia ja Tomi Rantaa heidän työarjestaan. Miten siinä näkyy, että kyseessä on yhteiskunnallinen yritys?