Opiskelijaprojektit

Organisaation sisäiset kehittämistyöt Työelämäprojektissa

Onko organisaatiossanne sisäinen haaste, jonka ratkaisemiseen toivoisitte opiskelijoilta uutta näkökulmaa? Työelämäprojekti-opintojaksolla opiskelijat voivat syventyä organisaationne sisäisiin haasteisiin kuten palkitsemisjärjestelmäänne, työergonomian tai työhyvinvoinnin kehittämiseen tai tuotantologistiikan haasteisiin.

Kuvassa opiskelijoita ja toimeksiantaja
Kenelle
Yritykset ja järjestöt
Hinta
Maksuton
Toteutus
Tarpeen mukaan verkossa tai toimeksiantajan tiloissa

Mitä opiskelijat voivat tehdä?

Toimeksiannoissa, joissa opiskelijat kehittävät toimeksiantajan organisaation sisäisiä prosesseja, opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi:

  • henkilöstöhallinnon prosessien kuten esim. palkitsemisen tai perehdyttämisen kehittäminen. Projektia varten opiskelijat voivat laatia henkilöstöllenne kyselyn / haastatella henkilöstöänne ja pohjata kehittämissuunnitelman siihen. 
  • rekrytointikampanjan suunnittelu.
  • työergonomian kehittämissuunnitelma tai työergonomiapäivän toteuttaminen yksiköllenne. 
  • työhyvinvoinnin kartoitustyö ja kehittämissuunnitelma. 
  • tuotantologistiikan pullonkaulojen tunnistaminen ja tuotantologistiikan kehittämissuunnitelma.

Tämän tyyppisissä toimeksiannoissa työskentelee yleensä 15 opiskelijaa eli kolme projektiryhmää, jotka laativat toimeksiantajalle omat vaihtoehtoiset ehdotuksensa.

Mikä ihmeen Työelämäprojekti?

Työelämäprojekti on opintojen loppuvaiheeseen tarkoitettu opintojakso, jossa Jamkin opiskelijat työskentelevät monialaisissa viiden hengen tiimeissä ratkoen aitoja työelämän toimeksiantoja. Projektin toteuttamiseen menee noin 4 kuukautta.

Opiskelijoille opintojakso tarjoaa monialaisen ja työelämäläheisen projektiopiskelun lisäksi mahdollisuuden kehittää tulevaisuuden työelämätaitojaan, urapolkujaan ja työelämäverkostojaan. Sinulle toimeksiantajana puolestaan tarjoamme Jamkin monimuotoisen kansainvälisen opiskelijayhteisön omien kehittämishaasteidesi ratkaisijaksi!

Työelämäprojekti-opintojakso on osa laajempaa Jamk Future Factory -kokonaisuutta

Mitä toimeksiantajalta vaaditaan toimeksiannoissa, joissa kehitettään organisaation sisäisiä prosesseja?

Työelämäprojektissa toimeksiantajalta toivotaan ennen kaikkea laajuudeltaan sopivaa toimeksiantoa, jonka ratkaisemiseen tarvittaisiin monialaista osaamista. Jos toimeksiantonne on esimerkiksi tuotantologistiikkaan liittyvä, voi toimeksiannossa miettiä sekä tehokkaampaa läpivientiä että työergonomiaa! 

Pakollisia tapaamisia opiskelijoiden kanssa opintojaksolla on 3 kpl (n. 2 h/kerta). Jos toimeksianto liittyy organisaation sisäisten prosessien kehittämiseen, toimeksiantajan työaikaa menee toimeksiantajana olemiseen yleensä noin 20 tuntia. 

Työelämäprojekti on opintojen loppuvaiheissa, joten tämä voi olla parhaimmillaan oivallinen mahdollisuus napata suoraan koulun penkiltä yrityksestänne kiinnostunut työharjoittelija, opinnäytetyön tekijä tai jopa työntekijä! 

Koska kyseessä on opintojaksolla tehtävä kehitystyö, toimeksiantajana olo on veloituksetonta.
 

 

Toimeksiantajien kokemuksia:

Opiskelijat kehittivät perehdyttämisen prosessia Työelämäprojektissa

”Miten parantaa perehdyttämistä niin, että vaativaan toimintaympäristöön tulevat työharjoittelijat ja keikkatyöntekijät tietäisivät paremmin mitä on luvassa ja olisivat valmistautuneempia?”, tämä oli Ykköskotien Toivo ja Tyyne toimeksianto Jyväskylän ammattikorkeakoulun Työelämäprojekti -opintojaksolla (ent. Future Factory projekti) viime keväänä. Tärkeään haasteeseen tarttui joukko sosionomiopiskelijoita ja lopputuloksena olikin perehdyttämisen työkalu Ykköskotien käyttöön!

Kysy lisää toimeksiannoista

Hanna-Riikka Kantelinen

Suunnittelija, Administrative Planner
Yrittäjyys ja Innovaatio, Entrepreneurship and Innovation
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358504401266

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Opiskelijaprojektit

Kehittämissuunnitelmat uuden suunnan löytämiseksi

Tarvitsetteko uusia ideoita organisaationne kehittämiseen? Työelämäprojekti-opintojaksolla opiskelijat laativat kehittämissuunnitelmia, jotka voivat liittyä esim. markkinoiden laajentamiseen, vihreään siirtymään varautumiseen tai saavutettavuuteen.

Koulutus ja kehittäminen

Arvioi ja kehitä tiimisi yhteistyötä

Yhteistyö, verkostossa toimiminen ja yhteisen työn tekeminen on kehittyvä prosessi. Se vie aikaa ja vaatii yhteistä keskustelua. Monialaisuusmittari on työkalu, joka auttaa tunnistamaan tiimin yhteistyötä edistäviä ja estäviä tekijöitä.

Koulutus ja kehittäminen

Konsultatiivinen työote

Miksi kysyminen on tärkeämpää kuin vastaaminen? Kuinka voin tukea työyhteisössä yksilöiden oppimista? Miten synnytetään yhteinen ymmärrys asiakkaiden ja yhteistyöverkostojen kanssa?

Koulutus ja kehittäminen

Digimarkkinoinnin sparraus

Jalosta henkilöstösi digiosaamista modernille ja kilpailukykyiselle tasolle! Koko yrityksenne tarpeisiin sopiva digimarkkinoinnin sparrauspaketti ja anna henkilöstöllesi eväät tehokkaamman, asiakaskeskeisemmän markkinoinnin ja myynnin toteuttamiseen.

Koulutus ja kehittäminen

Kyberturvallisuuskoulutukset

Toteutamme yrityksille kyberturvallisuuskoulutuksia, joiden avulla kasvatat yrityksesi kyberturvallisuusosaamista.

Koulutus ja kehittäminen

Esihenkilötyö ja johtaminen

Yrityksen menestystekijä on henkilöstön osaamista kehittävä johtamisote. Henkilöstön osaaminen on liiketoiminnan pohja. Osaamisresurssien hyödyntämisen kautta prosessit on mahdollista toteuttaa laadukkaasti.