Opiskelijaprojektit

Kehittämissuunnitelmat Työelämäprojektissa

Mikäli kaipaat uutta näkökulmaa organisaatiosi kehittämisen suuntaamiseen, voi toimeksiannon antaminen opiskelijoille Työelämäprojekti-opintojaksolle olla oivallinen vaihtoehto. Työelämäprojekti opintojaksolla opiskelijat voivat laatia kehittämissuunnitelmia jotka liittyvät esim. uusien markkinoiden -tai asiakkaiden tavoittamiseen, vihreään siirtymään varautumiseen, saavutettavuuden kehittämiseen tai digitalisaatioon.

Kuvassa opiskelijoita Jamkin kirjastossa
Kenelle
Yritykset ja järjestöt
Hinta
Maksuton
Toteutus
Tarpeen mukaan verkossa tai toimeksiantajan tiloissa

Mikä ihmeen Työelämäprojekti?

Työelämäprojekti on opintojen loppuvaiheeseen tarkoitettu opintojakso, jossa Jamkin opiskelijat työskentelvät monialaissa viiden hengen tiimeissä ratkoen aitoja työelämän toimeksiantoja. 

Opiskelijoille opintojakso tarjoaa monialaisen ja työelämäläheisen projektiopiskelun lisäksi mahdollisuuden kehittää tulevaisuuden työelämätaitojaan, urapolkujaan ja työelämäverkostojaan. Sinulle toimeksiantajana puolestaan tarjoamme Jamkin monimuotoisen kansainvälisen opiskelijayhteisön omien kehittämishaasteidesi ratkaisijaksi!

Työelämäprojekti-opintojakso on osa laajempaa Jamk Future Factory -kokonaisuutta

Mitä toimeksiantajalta vaaditaan kehittämissuunnitelman kaltaisissa toimeksiannoissa?

Työelämäprojektissa toimeksiantajalta toivotaan ennenkaikkea laajuudeltaan sopivaa toimeksiantoa, jonka ratkaisemiseen tarvittaisiin monialaista osaamista. 

Kehittämissuunnitelmat ovat yleensä selvitystyö-luonteisia toimeksiantoja. Kehittämissuunnitelmissa toimeksiantajan työaikaa menee opiskelijoiden ohjaukseen yleisesti noin 10 tuntia, mutta tämä vaihtelee toimeksiannon luonteen ja toimeksiantajan omien toiveiden mukaan.

Pakollisia tapaamisia opiskelijoiden kanssa opintojaksolla on 3 kpl (n. 2 h/kerta), mutta suosittelemme että projektin aikana toimeksiantaja pitäisi muutamia ylimääräisiä palavereita opiskelijoiden kanssa. Opintojakso on opintojen loppuvaiheissa, joten tämä voi olla  parhaimmillaan oivallinen mahdollisuus napata suoraan koulun penkiltä yrityksestänne kiinnostunut työharjoittelija, opinnäytetyön tekijä tai jopa työntekijä! 

Koska kyseessä on opintojaksolla tehtävä kehitystyö, toimeksiantajana olo on veloituksetonta. 

Mitä opiskelijat voivat tehdä?

Kehittämisuunnitelma-tyyppisissä toimeksiannoissa opiskelijat voivat mm.:

  •  tehdä markkinaselvityksiä ja laatia sen pohjalta teille esimerkiksi uusiasiakashankinnan suunnitelman tai analysoida uuden markkinnan kannattavuutta.
  • analysoida teidän viestintäänne ja laatia teille viestintäsuunnitelman, joka voi sisältää esimerkkisisältöä ja suosituksia jatkoon. Viestintäsuunnitelma voi olla yleinen viestintäsuunnitelma tai opiskelijat voivat keskittyä esimerkiksi yhteen kampanjaan. Huom! Tällä opintojaksolla ei toteuta viestinnän toimenpiteitä, kuten viestintäkanavien päivitystä ja laaditut sisällöt eivät välttämättä sovellu suoraan organisaatioiden julkaistavaksi.
  • analysoida organisaationne vihreän siirtymän tilaa ja laatia toimintanne kehittämistä ja varautumistanne tukevan vihreän siirtymän suunnitelman.
  • analysoida tilojenne saavutettavuutta ja laatia saavutettavuuden kehittämissuunnitelman.
  • tehdä alustavia taustaselvityksiä ja kartoittaa uusia digitalisaation mahdollisuuksia teidän puolestanne. 

Kehittämissuunnitelma-tyyppisissä toimeksiannoissa työskentelee yleensä 3 opiskelijaryhmää eli 15 opiskelijaa, jotka laativat toimeksiantajalle omat kilpailevat ehdotuksensa.

Kysy lisää toimeksiannoista

Hanna-Riikka Kantelinen

Suunnittelija, Administrative Planner
Yrittäjyys ja Innovaatio, Entrepreneurship and Innovation
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358504401266

Saatat olla kiinnostunut myös:

Opiskelijaprojektit

Palveluiden ja tuotteiden kehittämisen tueksi

Oletteko kehittämässä tai luomassa palvelua tai tuotetta ja haluaisitte “Out of the box” -ajatuksia? Työelämäprojekti-opintojaksolla opiskelijat voivat toteuttaa käyttäjätestausta, kehittää palvelupolkuja tai vaikka laatia logistiikkasuunnitelman!

Opiskelijaprojektit

Organisaation sisäisen toiminnan tarkastelemiseksi ja kehittämiseksi

Onko teillä sisäinen haaste, jonka ratkaisemiseen toivoisitte uutta näkökulmaa? Työelämäprojekti-opintojaksolla opiskelijat voivat syventyä esim. palkitsemisjärjestelmäänne, työntekijöiden työergonomiaan tai tuotantologistiikan haasteisiin.

Koulutus ja kehittäminen

Coaching-palvelut yksilöille, ryhmille ja tiimeille

Coaching-prosessi on tavoitteellinen, asiakkaan piilossa olevaa potentiaalia esiin nostava ja oivalluttava matka, jossa pysähdytään tarkastelemaan omia ajatuksia, asenteita, tunteita ja toimintatapoja.

Asiantuntijapalvelut

Tilannekuva-analyysi – kartoitetaan yrityksenne tilannekuva ja kehittämiskohteet

Kartoitetaan yrityksenne tilannekuva ja kehittämiskohteet. Tämän jälkeen voidaan edetä toimenpiteisiin esiin nousseiden tarpeiden ohjaamana.