Työvoimakoulutus

Kiertotalous ja vastuullisuus

Kiertotalous tarjoaa uuden näkökulman talouskasvuun ilman luonnonvarojen ylikulutusta. Se yhdistää kierrätyksen ja palvelutalouden sekä haastaa ajattelemaan ja toimimaan uudella tavalla. Hae mukaan Kiertotalous ja vastuullisuus -työvoimakoulutukseen ja ryhdy kestävän kehityksen edelläkävijäksi!

Hae koulutukseen viimeistään 8.2.2024
Kuvapankkikuva kiertotaloudesta
Aloituspaikat
12
Hakuaika
09.01.2024 - 08.02.2024
Koulutusala
Luonnonvara-ala
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Kesto
22.02.2024 - 03.07.2024
Hinta
Maksuton

Mitä on kiertotalous?

Kiertotalous on uusi talousmalli, jossa resurssien käyttö on suunniteltu järkevästi. Kiertotalous ei tarkoita vain materiaalin tehokasta kierrätystä, vaan myös kestävän taloudellisen kasvun mahdollistamista optimoimalla luonnonvarojen kulutusta, muuttaen tuotantoketjuja ja kulutusmalleja sekä uudelleensuunnittelemalla teollisia järjestelmiä. Kiertotalouteen liittyy oleellisesti myös palvelutalous, jossa keskitytään tavaroiden valmistuksen sijaan ratkaisujen tarjontaan. Kiertotalous irrottaa hyvinvoinnin ja talouden kasvun luonnonvarojen kulutuksesta.

Kiertotalous ja vastuullisuus -työvoimakoulutuksessa pääset tarkemmin perehtymään kiertotalouden mahdollisuuksiin ja merkitykseen globaalissa taloudessa, erityisesti yritystasolla.

Käytännönläheistä koulutusta kiertotaloudesta ja vastuullisuudesta

Kiertotalous ja vastuullisuus -koulutuksessa tutustut kiertotalouteen ja vastuullisuuteen käytännönläheisesti. Koulutuksen aikana pääset yritysvierailuille sekä oppimista ja työllistymistä edistäviin tapahtumiin. Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia kiertotalouden suunnittelu- ja kehittämistehtävissä ja parantaa työllistymismahdollisuuksiasi eri toimialoille (esim. teollisuus, kauppa, palvelut, luonnonvara-ala, konsultointi, koulutus, viranomaistoiminta).

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Kiertotalous ja vastuullisuus -työvoimakoulutus koostuu seuraavista osakokonaisuuksista: 

  • Orientoituminen ja urasuunnittelu
  • Kiertotalous megatrendinä
  • Kiertotalouden liiketoiminta
  • Kestävä ja vastuullinen tuotanto
  • Vastuullinen johtaminen
  • Vaikuttavuus ja mittaaminen
  • Opintomatkat, yritysvierailut ja tapahtumat
  • Kiertotalouden kehittäminen
  • Työssäoppiminen / Työelämän kehittämistehtävä

Opinnot koostuvat lähi- ja verkko-opinnoista, yritysvierailuista, itsenäisestä työskentelystä sekä oppimistehtävistä. Lähiopetusta on 2 - 3 päivää viikossa Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella (Rajakatu 35, Jyväskylä) ja verkko-opetusta 1 - 2 päivää viikossa. Lisäksi opintoihin sisältyy työssäoppiminen tai työelämään tehtävä kehittämistehtävä. Koulutukseen kuuluu myös tapahtumia ja vierailuja, muun muassa Saarijärven Biotalouskampuksella (Tuumalantie 17, Tarvaala).

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Kiertotalous ja vastuullisuus -koulutus soveltuu luonnontieteiden, teknisten alojen, kaupallisten alojen tai luonnonvara-alan korkeakoulututkinnon suorittaneille, vastaavat korkeakouluvalmiudet omaaville tai muuten koulutuksesta hyötyville työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille. Koulutus palvelee myös yrittäjiksi aikovia. Yrityksiä ja julkista sektoria kouluttamalla varmistamme, että Suomesta löytyy kiertotalousosaajia vastaamaan tulevaisuuden osaajatarpeisiin.

Hinta

Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutus avasi uusia näkymiä siihen, miten voisin omaa osaamistani hyödyntää. Aiempi koulutukseni on hyvin teoreettista, eikä minulle ollut selvää, mihin sitä voisi käyttää. Lisäksi TE-koulutuksen ydinosio, kiertotalous, tuli tutummaksi.

Kiertotalous ja vastuullisuus -koulutuksen suorittanut Janne Kalmari

Lue Jannen tarina

Kysy lisää koulutuksesta

Kirsi Knuuttila

Vanhempi asiantuntija, Senior Advisor
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358407768880

Jaakko Tukia

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358400813229

Kiertotalous ja vastuullisuus -työvoimakoulutuksen rahoittaa TE-palvelut, ja sen toteutuksesta vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti.