Täydennyskoulutus

Teknologia-alan valmistavat opinnot ukrainalaisille

Vahvista nykyistä työuraasi tai löydä konkreettisia tapoja työllistyä teknilliselle alalle Suomessa.

Voit osallistua koulutukseen, jos olet Suomessa oleva ukrainalainen, ja olet työssä tai työtön.

Koulutus on maksuton, mutta sinun täytyy rekisteröityä koulutukseen.

Ilmoittaudu koulutukseen
Nainen nojaa pöytään ja katselee teknisiä piirrustuksia teollisuushallissa
Laajuus
2-30 op
Hakuaika
07.12.2023 - 07.02.2024
Koulutusala
Tekniikan ala
Opiskelumuodot
Verkko-opiskelu
Kesto
21.02.2024 - 31.12.2024
Hinta
Maksuton

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksessa saat työnohjausta ja opastusta työhön nykyisessä työssäsi tai tulevassa työssäsi kaikkialla Suomessa. Koulutuksen alussa sinun kanssasi käydään uraohjauskeskustelu.

Suoritat koulutuksen verkko-opintoina. Osallistut maalis-toukokuussa joka viikko verkossa järjestettäviin kontaktitunteihin. 

Opiskelet myös suomen kieltä, ja voi halutessasi osallistua 3 päivän maksuttomaan intensiivijaksoon, joka järjestetään Karstulassa. Saat lisätietoja intensiivijaksoon osallistumisesta tältä sivulta Suomen kieli teknisellä alalla -kohdasta.

Voit osallistua koulutukseen, jos olet ukrainalainen. Saat ohjausta ja opetusta suomen kieleen jokaisella opintojaksolla koko opintojen ajan.

Sisällöt ja toteutus

Suoritat koulutuksen opinnot verkko-opetuksessa. Koulutus sisältää itseopiskelua ja oppimistehtäviä. Verkossa järjestettävät kontaktitunnit järjestetään siten, että voit osallistua niihin, vaikka olisit työssä.

Saat tarkemmat tiedot koulutuksen suorittamisesta sekä tarvitsemasi linkit koulutuksen aloituskirjeessä, joka lähetään sinulle.

Koulutuskokonaisuus (30 op) koostuu seuraavista teemoista

Orientaatio, 0 op

Orientaatiojakson alussa keskustelemme kanssasi tavoitteistasi opinnoissa ja tavoitteistasi suomalaisessa työelämässä. Mietimme myös yhdessä, miten toteutat ohjatun työelämäjakson.

Suomen kieli teknisellä alalla, 5 op

Suomen kieli teknisellä alalla -opinnoissa harjoitat teknologia-alalla tarvittavaa kielitaitoa. Opintojakso suoritetaan verkossa.

Opintojaksoon sisältyvät seuraavat opintopäivät:

  • Torstai 22.2. klo 16 - 18 (aloituskerta)
  • Torstai 7.3. klo 16 - 18
  • Torstai 21.3. klo 16 - 18
  • Torstai 28.3. klo 16 - 18
  • Torstai 4.4. klo 16 - 18
  • Torstai 18.4. klo 16 - 18
  • Torstai 25.4. klo 16 - 18
  • Torstai 2.5. klo 16 - 18
  • Tiistai 14.5. klo 16 - 18
  • Torstai 16.5. klo 16 - 18 (lopetuskerta)

Jos haluat, voit myös osallistua 3 päivän maksuttomaan intensiivijaksoon, joka järjestään Karstulassa. Intensiivijaksolla saat opetuksen lisäksi maksuttoman majoituksen ja ruokailut. Jos osallistut intensiivijaksolle, maksat matkakulut itse. Intensiivijaksoon et voi osallistua etänä.

Intensiivijaksoja järjestetään kaksi: 8. - 10.4.2024 ja 22. - 24.4.2024. Voit osallistua vain yhteen intensiivijaksoon. Yhteen intensiivijaksoon voi osallistua 15 opiskelijaa.

Työelämän digitaidot, 3 op

Työelämän digitaidot -opintojaksolla opit käyttämään tieto- ja viestintätekniikkaa paremmin. Opit myös käyttämään toimisto-ohjelmia ja ryhmätyövälineitä.

Työturvallisuus, 2 op

Opintojaksolla opit perustiedot suomalaisesta työturvallisuuskulttuurista. Voit suorittaa työturvallisuuskortin, jos sinulla ei ole vielä sellaista.

Työelämätaidot, 5 op

Työelämätaidot -opintojaksolla opit työelämässä tarvittavaa suomen kielen sanastoa sekä työelämätaitoja ja -tietoja. Tutustut myös suomalaisen työelämän perussääntöihin.

Ohjattu työelämäjakso, 10 op

Ohjatun työelämäjakson aikana työskentelet työelämässä joko harjoittelijana tai työntekijänä, ja sinua ohjaa oma mentorisi.

Työelämäprojekti, 5-15 op

Työelämäprojektissa toteutat ohjatusti kehittämisprojektin, josta on hyötyä työelämälle, omalle alallesi tai ammatilliselle osaamisellesi..

Lisätietoja

Jos sinulla on kysyttävää, ota yheyttä!

Lotta Happo

Lehtori, Senior Lecturer
Uudistuvan teollisuuden instituutti, Institute of New Industry
Teknologia, School of Technology
+358504736913

Koulutus on osa maahanmuuttajien koulutukseen valmistavia MAVA-opintoja ja on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (Jotpa) rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.