Avoimen opintojakso
WSET-viinikurssi
Sisältö
Opintojaksolla opiskellaan WSET® Level 2 Award in Wines kurssiohjelman mukaisesti. Opiskelumuoto on luennot, joihin sisältyy maistamisharjoituksia.
Keskeiset sisältöteemat ovat:
• Viinien systemaattinen maistelu
• Viljelyn ja valmistuksen vaikutus viinin makuun, tyyliin ja laatuun
• Viinialueiden ja etikettien laatumerkinnät
• Tärkeimpien rypälelajikkeiden ja viinialueiden vertaileva tutkiminen
• Eri viinityylit: puna-, valko-, rosee-, kuohuviinit, väkevöidyt viinit
• Viinin varastointiin ja tarjoiluun liittyvät periaatteet
• Viinin- ja ruoan yhdistämisen perusteet
Tavoitteet
Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija erityyppisiin viineihin sekä niiden yleisiin käyttötapoihin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
• ymmärtää viinimaailman perusteet: viinityypit ja –tyylit sekä niihin vaikuttavat tekijät
• on omaksunut systemaattisen maistelun sekä aistinvaraisen arvioinnin metodin ja osaa hyödyntää sitä jatkuvan tuotetietämyksen välineenä
• ymmärtää perusteet viinin ja ruoan yhdistämisestä, varastoinnista ja tarjoilusta
Toteutustavat
Luennot (WSET Level 2 Award in Wines ® kurssiohjelman mukaisesti)
Systemaattinen maistelu (WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Wine® SAT)
Ryhmäkeskustelut ja vertaisoppiminen
Tentti
Lisätietoja
Lisätietoja: [email protected]
Katso opintojakson aikataulu opintojakson koodilla MP00BU29-3004 osoitteesta https://lukkarit.peppi.jamk.fi. HUOM! Kokonaan verkossa olevilla opintojaksoilla ei välttämättä ole aikataulutusta. Opintojakson aikataulut julkaistaan 7.11.2024 mennessä.
Mikäli olet työtön työnhakija, lomautettu tai turvapaikanhakija, avoimen opinnot ovat sinulle maksuttomia. Sinun tulee kuitenkin ilmoittautuessasi maksaa opintomaksu ja toimittaa todistus maksuttomuuden edellytykseksi välittömästi turvasähköpostilla. Palautamme tämän jälkeen maksamasi opintomaksun. Ohjeet: www.jamk.fi/avoin/maksuttomuus