AMK-tutkinto

Opiskele rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, insinööri (AMK)

Opi suunnittelemaan, kehittämään ja johtamaan rakennusprojekteja asiakaslähtöisesti ja kestävää kehitystä edistäen! Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan AMK-opinnoista saat valmiudet talonrakentamisen rakennesuunnitteluun tai rakennustuotannon työnjohtotehtäviin. Astu kohti menestyksekästä uraa rakennusalalla!

Hae 11. - 25.3.2025 Opintopolku.fi-palvelussa
rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelijoita
Laajuus
240 opintopistettä, 4 vuotta
Aloituspaikat
40
Hakuaika
11.03.2025 - 25.03.2025
Tutkinto
Insinööri (AMK)
Koulutusala
Tekniikan ala
Opiskelumuodot
Päiväopiskelu
Alkaa
18.08.2025

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööritutkinto tarjoaa monipuolisia työllistymismahdollisuuksia

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi valmistuttuasi työllistymismahdollisuutesi ovat laajat. Voit työskennellä monipuolisissa ja haastavissa rakennetun ympäristön suunnitteluun, toteutukseen, ylläpitoon ja kehittämiseen liittyvissä tehtävissä. Tehtävänimikkeesi voi olla esimerkiksi rakennesuunnittelija, työmaainsinööri, vastaava työnjohtaja, projektipäällikkö, rakennuttajakonsultti tai kiinteistöpäällikkö. Työllistyä voit julkiselle tai yksityiselle sektorille, kuten rakennusalan yrityksiin, suunnittelutoimistoihin, kuntiin tai valtion virastoihin. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörinä sinulla on myös valmiudet perustaa oma yritys tai toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana. Rakennusala on kansainvälinen ja tarjoaa mahdollisuuksia työskennellä myös ulkomailla.

Monipuolista osaamista työelämään

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriopinnot tarjoavat sinulle valmiudet rakennusinsinöörin vaativiin työtehtäviin. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnot sisältävät teoriaa ja käytännön opetusta muun muassa laboratoriossa. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin kuuluu ryhmä- ja projektitöitä, itsenäistä opiskelua, verkko- opiskelua ja harjoittelujaksoja työelämässä.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkinto-ohjelmassa opinnot rakentuvat kaikille yhteisistä opinnoista, omien valintojen mukaisista syventävistä opinnoista sekä työharjoitteluista. Yhteiset opinnot sisältävät rakennus - yhdyskuntatekniikan opintojen lisäksi luonnontieteiden sekä kielten ja viestinnän opintoja.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörikoulutus ei ainoastaan valmista sinua kantamaan vastuuta rakennetusta ympäristöstämme ja sen kehittämisestä, vaan myös varmistaa, että olet valmis kohtaamaan alan vaatimukset menestyksekkäästi.

Tutustu tarkemmin osaamisalueisiin, joita pääset opintojen aikana kehittämään.

Tekninen osaaminen

Rakennusinsinöörin työssä tarvitset vahvaa matemaattista ja fysikaalista ajattelua, jotta voit suunnitella, laskea ja arvioida rakenteiden kantavuutta, kestävyyttä, energiatehokkuutta ja muita ominaisuuksia. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriopinnoilla voit varmistaa, että hallitset nämä taidot sekä tietotekniikan ja alan ohjelmistojen käytön.

Projektiosaaminen

Rakennusinsinöörin työ on usein projektimuotoista, joten sinun tulee osata organisoida, johtaa, seurata ja raportoida erilaisia tehtäviä. Sinun tulee pystyä huolehtimaan myös laadunvalvonnasta, turvallisuudesta, ympäristövaikutuksista ja kustannustehokkuudesta. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tarjoaa sinulle valmiudet näihin tarpeisiin.

Viestintäosaaminen

Tärkeä osa rakennusinsinöörin työtä on myös tehokas viestintä eri sidosryhmien, kuten asiakkaiden, tilaajien, suunnittelijoiden, urakoitsijoiden, viranomaisten ja tiiminjäsenten, kanssa. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnot antavat sinulle mahdollisuuden kehittää viestintäosaamistasi. Lisäksi pääset edistämään kielitaitojasi. Rakennusala on kansainvälinen, joten sinun on hyvä hallita vähintään yksi vieras kieli.

Luovuus

Rakennusalalla ja rakennusinsinöörin työssä sinun tulee olla luova, innovatiivinen ja ratkaisukeskeinen. Opintojen aikana kannustammekin sinua soveltamaan teoreettista tietoa käytännön tilanteisiin ja löytämään parhaat ratkaisut erilaisiin haasteisiin.

Ensimmäisen ja toisen vuoden opinnoissa on 80 % läsnäolovelvollisuus. Osallistumalla tunneille opit edellä mainittuja tärkeitä työelämän taitoja sekä tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja, ja tutustut opiskelijakavereihisi. Perustelluista poissaoloista (esimerkiksi sairauden vuoksi) voit sopia opettajiesi kanssa.

Työelämälähtöistä oppimista

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opetussuunnitelma on kehitetty yhteistyössä työelämän ja opiskelijoiden kanssa. Opiskelijoilta saatu palaute sekä työelämästä esiin nousseet tarpeet on otettu huomioon opetussuunnitelman ja opintosisältöjen laadinnassa. Kouluttajina keskeinen toimintaamme ohjaava arvo on uudistuva oppiminen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattikorkeakoulututkinnon suoritettuasi ja vähintään kaksi vuotta työkokemusta kerättyäsi voit hakeutua ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen. Opintoja voit jatkaa myös hakeutumalla esimerkiksi yliopistojen maisterikoulutuksiin tai vastaaviin tai ammatilliseen opettajankoulutukseen. Ammattikorkeakoulututkinnon jälkeen sinun on luonnollisestikin mahdollista jatkaa myös ulkomaisissa korkeakouluissa Master-tason koulutusohjelmissa. Ammattikorkeakoulu tarjoaa myös täydennyskoulutusmahdollisuuksia erikoistumiskoulutuksissa, avoimessa ammattikorkeakoulussa ja työelämäperusteisessa täydennyskoulutuksessa.

Jos suoritat ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, voit hakeutua yliopistojen tieteellisiin tai taiteellisiin jatko-opintoihin (37 §/558/2009). Yliopisto arvioi tapauskohtaisesti tutkinto-opiskelijaksi pääsyn kriteerit.

Työskentelin puoli vuotta erityislasten koulussa. Työ oli kiinnostavaa, mutta pian huomasin, että se ei kuitenkaan tuntunut ihan omalta. Sitten muistin fysiikan opettajani sanat, ja päätin lähteä kokeilemaan insinööripolkua.

Anni Lähteenmäki, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija

Lue Annin tarina

Hae!

Ohjeet ja valintaperusteet
Tervetuloa hakemaan kevään 2025 toisessa yhteishaussa! Hae 11.-25.3.2025 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Kuinka pääsen opiskelemaan? Hakijapalvelut opastaa sinua kaikissa tutkintokoulutuksiin hakemiseen liittyvissä asioissa.

Usein kysyttyä hakemisesta

Katso täältä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta! Sivulta löydät myös vinkkejä alavalintaan ja aikuisopiskeluun.

Hakuohjeet suomenkielisiin AMK-tutkintoihin

Kevään toisessa yhteishaussa haetaan suomenkielisiin AMK-tutkintoihin. Hakuaika 11. - 25.3.2025 klo 15 saakka.

Kysy lisää opintojen sisällöistä

Heidi Hämäläinen-Laitinen

Lehtori, Senior Lecturer
Uudistuvan teollisuuden instituutti, Institute of New Industry
Teknologia, School of Technology
+358504721623