artikkeli

Tiedolla johtaminen kokoaa olennaisen

Teksti
Tiina Riuttanen
Kuva
Tiina Riuttanen

Ensimmäisenä työpäivänä Janne Haikarille annettiin kuvausrekvisiitaksi kahvakuula. Painavaa asiaa tiedolla johtamisen vanhempi asiantuntija saa tehtäväkseen Likes-Liikkuvissa, jossa toimenkuvana on tiedon tuottamisen suunnittelu, koordinaatio ja kehittäminen.

Henkilö nostaa kahvakuulaa.

”Liikkuvat-kokonaisuuden ohjelmatoiminnassa on kerätty paljon tietoa. Nyt on keskeistä koota olemassa oleva tieto, tiedontuotannon menetelmät ja lähteet sekä koordinoida ja yhdenmukaistaa tiedonkeruuta. Olennaista on, miten tietoa hyödynnetään ja miten tiedolla johtamisella vaikutetaan liikkumisen ja hyvinvoinnin edistämiseen”, Janne Haikari pohtii.

Filosofian tohtori Janne Haikarin tausta on historian tutkijana Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksella. Edellisessä työssä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n tutkijana toimenkuvana oli sote-alan järjestötoiminnan ja hyvinvointialueiden yhteistyön kehittäminen. 

Tiedon tuottamisessa Liikkuvat-kokonaisuudessa painopiste on eri ikäryhmien kokonaiskuvan tuottamisessa sekä toimenpiteiden vaikutusten esittämisessä. 

Tiedolla johtamisen vanhemman asiantuntijan tehtävässä Janne Haikarin tehtävänä on kytkeä Likesin tietotyö kiinteämmin Liikkuvat-ohjelmien toteutukseen vaikutusten osoittamiseksi ja hyödyntää valtakunnallisia tiedonkeruita väestön liikkumisen lisäämiseksi. Työ sisältää tutkimustiedon tuottamista, tulkintaa ja raportointia sekä sidosryhmäyhteistyötä. 

Jalkapallo ja pyöräily ovat Janne Haikarin liikunnalliset harrastukset. Lapsesta lähtien hän on tottunut kulkemaan pyörällä matkat kouluun ja jalkapallokentälle. Nykyään myös työmatkat taittuvat pääosin pyöräillen. 

Jalkapallon pelaamisen jälkeen hän jatkoi kentällä tuomarin roolissa. Vilkkaimpina kausina oikeudenjakajan tehtäviä on ollut yli sadassa ottelussa, tänä kesänä tuomarointi on tauolla. ”EM-kisojen ottelut tuomitsen ilman muuta - mutta kotisohvalta”, Janne juttelee.

Janne Haikari

Vanhempi asiantuntija, Senior Advisor
Likes, Likes
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358503496611