asiakastarina

Tekoälyllä tuotannonohjausprosessia kehittämässä

JR-Tools on ollut aktiivisesti mukana Jamkin aiADDVA-projektin toteuttamassa tekoälyvalmennuksessa. Valmennuksen aluksi yritykselle tehtiin tarvekartoitus, jossa määriteltiin yrityksen tavoitteet valmennukselle.

Pasi Rönn ja Kai Luotojoki JR-toolsilta

– Yrityksessämme on meneillään yhteisoppimisen ohjelma ja tekoäly aihealueena sopii sen ympärille erittäin hyvin. Tuotannonohjauksessa syntyy paljon dataa ja päällekkäisiä prosesseja on käynnissä yhtä aikaa useita. Tekoälyvalmennuksen avulla pystymme hyödyntämään dataa paremmin ja tiedämme, miten sitä voidaan käyttää hyödyksi, toteaa toimitusjohtaja Pasi Rönn JR-Toolsilta.

– Olemme suorittaneet valmennuksen aikana mm. erilaisia harjoituksia tekoälyn verkkokurssilla. Saimme käyttöömme valmennuspolun ajaksi verkkomateriaalin, joka oli laadittu valmistavan teollisuuden tarpeisiin. Kuukauden välein pidimme tekoälyn yritysvalmentajan kanssa palaverin opiskelun etenemisestä ja saimme kysyä mieltä askarruttavista asioista.

Valmennuspolun lopussa suoritettiin ryhmävalmennus, jossa yritysvalmentajien johdolla rakennettiin yksinkertainen tekoälysovellus yrityksen itse määrittelemään ongelmaan. JR-Toolsin ryhmävalmennuksen aiheeksi valikoitui "Työkalujen luokittelu konenäön avulla" ja tehtävässä hyödynnettiin yrityksen omaa dataa.

Valmennuspolun läpikäyneet ovat erittäin tyytyväisiä tekoälyn yritysvalmennukseen.

– Erityisesti hands-on tyyppinen koulutus, jossa teorialuentojen sijasta saimme itse tehdä harjoituksia, oli antoisa. Pääsimme omin käsin rakentamaan tarvekartoituksessa määriteltyä tekoälysovellusta omaan käyttöömme. Pystymme hyödyntämään sovellusta mm. valmistettujen tuotteiden lajittelussa, joka tällä hetkellä tehdään manuaalisesti.

Jatkuva oppiminen on JR-Toolsin ajatusmaailmassa muutoinkin keskiössä. Uusia työntekijöitä tulee vuosittain lisää ja valmennusta tarvitaan. Kokeilujen kautta mukaan tarttuu aina jotain uutta. 

– Tulevaisuuden kannalta tekoälyllä on selvää potentiaalia myös meidän yrityksessämme. Oppilaitostyön koemme erityisen tärkeänä, sillä sieltä saamme lisää osaajia töihin. Yhdessä oppiminen niin tekoälyn kuin muidenkin osa-alueiden osalta on kilpailuvaltti.

Rönn suosittelee tekoälyvalmennusta kaikille sellaisille, joita tekniikka ja automaatio kiinnostavat tai työ suuntautuu teknologiateollisuuden aloille.

JR-Tools Oy on vuonna 1973 perustettu tikkakoskelainen yritys, joka valmistaa metallin leikkaamiseen tarkoitettuja työkaluja metalliteollisuuden tarpeisiin. Yrityksestä osallistui 2 henkilöä tekoälyvalmennukseen.

Maksuttomille verkkokursseille voi osallistua kuka tahansa

Kaikille avoinna oleva tekoälyn verkkokurssin on maksuton, ja suunnattu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka pohtivat tekoälyn hyödyntämistä tai sen vaikutuksia omaan liiketoimintaansa. Kurssi antaa valmiuksia ymmärtää mitä tekoäly tarkoittaa ja voisiko siitä olla ongelman ratkaisijaksi yrityksessä.

Kurssi soveltuu kenelle tahansa tekoälystä kiinnostuneelle. Se koostuu kahdesta kokonaisuudesta, josta ensimmäisessä käydään selkeästi läpi mikä tekoäly on ja minkälaisissa asioissa sitä voidaan hyödyntää. Toinen kokonaisuus käsittelee koodin kautta konkreettisia esimerkkejä datan käsittelystä, tekoälystä ja niiden taustalla vaikuttavasta matematiikasta.

Tutustu ja aloita verkkokurssi vaikka heti!

Tekoälyyn keskittyvää räätälöityä valmennusta – ilmoittaudu pian, viimeisiä paikkoja viedään!

aiADDVA tarjoaa erityisesti Keski-Suomen valmistavan teollisuuden pk-yrityksille ja niiden henkilökunnalle tekoälyyn keskittyvää räätälöityä valmennusta. Maksuton valmennus tarjoaa käytännön tietoa tekoälyn mahdollisuuksista sekä sen rajoituksista. Tärkeä osa valmennusta on osallistujien parempi ymmärrys menetelmistä, joilla tekoälyä voidaan soveltaa omassa yrityksessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan valmennukseen

aiADDVA – räätälöityä tekoälyvalmennusta

Valmennus on osa ”aiADDVA – Adding value by Artificial Intelligence” -hanketta, jonka Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto toteuttavat Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella 6.9.2021–31.10.2023.