alumnitarina

POC-projekti Jamkin Turbiinimikrorahoituksen tuella: Case Clevenio

Teksti
Hanna-Riikka Kantelinen
Kuva
Oona Viljakainen

Proof of Concept (POC) on tärkeä vaihe tuotekehityksessä, jossa testataan ja varmistetaan uuden idean tai teknologian toimivuus käytännössä. POC-projektit auttavat yrityksiä arvioimaan, onko kehitteillä oleva ratkaisu toteuttamiskelpoinen ja vastaako se markkinoiden tarpeisiin. Tämä vaihe on erityisen tärkeä startup-yrityksille, jotka pyrkivät tuomaan innovatiivisia tuotteita markkinoille nopeasti ja tehokkaasti.

Tässä alumnitarinassa tutustumme Clevenioon ja sen toimitusjohtajaan Aleksi Halsakseen, joka hyödynsi Turbiinimikrorahoitusta yrityksensä olemassa olevan palvelun lisäosan kehittämiseen. Aleksi on valmistunut tradenomiksi Jamkista vuonna 2017 ja erikoistui opinnoissaan yritystoiminnan kehittämiseen. 

Santtu Seppänen ja Aleksi Halsas

Clevenion Santtu Seppänen ja Aleksi Halsas saivat Jamkista tukea yrityksensä kehittämiseen.

Turbiinimikrorahoituksen avulla proton kehittämistä

Clevenio on vuonna 2022 perustettu keskisuomalainen startup-yritys, joka kehittää SaaS-ohjelmistoa myynnin tueksi. Yrityksen tavoitteena on auttaa muita yrityksiä löytämään oikeat yritykset ja päättäjät sekä heidän yhteystietonsa, ja tekemään kontaktointia tehokkaammin.

Clevenio hyödynsi Turbiinimikrorahoitusta tuotekehitysprojektissaan, jonka tavoitteena oli luoda proof of concept uudesta lisäosasta, joka mahdollistaisi automaattisen päättäjätietojen etsimisen internetistä. Projektin lopputuloksena syntyi toimiva proto, joka on jo asiakkaiden käytössä.

“Rahoitus osui sopivaan saumaan ja mahdollisti tuotekehitysinvestoinnin, joka ei olisi muuten ollut mahdollinen. Rahoitus on siis nopeuttanut tuotekehitystämme ja tätä kautta yrityksemme kasvua,” kertoo toimitusjohtaja Aleksi Halsas.

“Menneen projektin aikana lähti jatkojalostumaan myös tuotteestamme uusi versio, joka yhdistää reaaliaikaista datan hakemista verkosta ja olemassa olevaa indeksiä verkosta löytyvästä datasta, jota viimeistelemme parhaillaan. Osaaminen aiheen tiimoilta on myös kasvanut merkittävästi,” Halsas kertoo.

Tulevaisuuden näkymät

Tulevaisuudessa Clevenio aikoo ottaa uusia harppauksia tuotekehityksen suhteen ja vie projektin aikana syntyneitä ideoita eteenpäin. Tukea yrityksen jatkokehitykseen Clevenio saa mm. Yritystehtaalta, sillä he ovat mukana Yritystehtaan Hautomovalmennuksessa. Hautomovalmennus on kaksivuotinen ohjelma, joka tarjoaa startup-yrityksille räätälöityä tukea, verkostoitumismahdollisuuksia ja rahoitusosaamista liiketoiminnan kasvun ja menestyksen edistämiseksi.

“Keskeisin asia tällä hetkellä on saada tuotteesta todella viimeistelty tuote Suomen markkinaan, testata sitä lokaalisti täällä ja lähteä sen jälkeen kansainvälistymään ensin muihin pohjoismaihin,” Halsas toteaa.

“Turbiinimikrorahoitusta kannattaa ehdottomasti hakea. Hakemisprosessi on verrattain kevyt ja itse esityksessä poraudutaan nopeasti liiketoiminnan kannalta olennaisiin kysymyksiin,” Halsas kehuu.