asiakastarina

Opiskelijat loivat uusia ruokapalveluideoita Rajala-Artesanille

Teksti
Hanna-Riikka Kantelinen

Rajala-Artesan Oy, keskisuomalainen ruoka- ja palvelualan monialayhtiö, otti keväällä 2024 osaa Jamk Future Factoryn työelämäprojektiin. Ruoka-alan moniottelijayrityksen palveluvalikoima ulottuu lounastarjoilusta johdon konsultointiin ja nyt kaivattiin opiskelijoiden ääntä siitä mikä tulisi olla yrityksen seuraava suunta. Toimeksiannon tavoitteena oli ideoida uusia ruoka-alan palveluita, joita Rajala-Artesan voisi tarjota Jyvässeudulla, sekä arvioida niiden liiketoimintapotentiaalia. 

Lähikuva ravintolan hellasta, kuvituskuva.

Kolme innovatiivista ryhmää, kolme erilaista konseptia

Toimeksiannon valitsi kolme opiskelijaryhmää, joista kukin kehitti oman liiketoimintakonseptinsa. Ensimmäinen ryhmä keskittyi opetuksellisen sisällön kehittämiseen ja tarjoamiseen. Toinen kehitti ideaa ruokaboksista, joka kattaisi koko päivän ateriat ja kolmas lähti ideassaan haastamaan catering-markkinaa. 

"Opiskelijat todella ylittivät odotuksemme. Heidän ideansa olivat silmiä avaavia ja suoriutuivat yllättävänkin hyvin," Rajala-Artesanin yrittäjä Toni Liukkonen kehuu.

Opiskelijaprojektien hyödyt

Liukkonen koki opiskelijaprojektien tuoman ulkoisen näkemyksen erittäin arvokkaana. "Opiskelijaprojektit on helppo ja ketterä tapa saada ulkoista näkemystä oman organisaation kehittämiseen. Ihan organisaation koosta ja toimialasta riippumatta, voin suositella opiskelijaprojekteja oman toiminnan kehittämisen tueksi," Liukkonen sanoo.

Liukkosen mukaan onnistuneen toimeksiannon pitäisi olla tarpeeksi laaja ja antaa opiskelijoille tilaa luovaan ideointiin ja kehittämiseen. "Opiskelijoiden voima ja samalla myös heikkous on heidän idealistisuutensa ja se, että heillä ei ole vielä niin vahvoja reunaehtoja. Meidän tehtävämme toimeksiantajana oli poimia opiskelijoiden tuloksista parhaat ideat jatkokehitystä varten," Liukkonen kertoo.

Yhteistyö ja tulevaisuuden ideat

Raja-Artesanin  toimeksiantoa ratkoi kolme ryhmää, yhteensä 15 opiskelijaa. Tämä osoittautui erittäin hyödylliseksi, sillä useampi ryhmä toi mukanaan enemmän ideoita ja näkökulmia. "Mikäli toimeksianto liittyy liiketoiminnan kehittämiseen, kannattaa pyytää opiskelijoita kirjaamaan ylös myös ne kaikki muut ideat, joita heillä syntyy mutta eivät tartu niihin. Näitä ideoita voidaan hyödyntää jatkossa organisaation sisäisissä kehittämistöissä," Liukkonen vinkkaa.

Rajala-Artesanin tarina osoittaa, kuinka Jamk Future Factoryn työelämäprojekti voi tuoda merkittävää lisäarvoa yrityksille. "Opiskelijoiden työ oli arvokasta, ja suosittelen lämpimästi yhteistyötä heidän kanssaan kaikille yrityksille, jotka haluavat kehittää toimintaansa uudelle tasolle," Liukkonen summaa.

Yhteistyö Raja-Artesanin kanssa jatkuu myös syksyllä 2024. Haluatko sinäkin kehittää yrityksesi toimintaa? Jätä toimeksianto Jamk Future Factoryn työelämäprojektiin ja hyödynnä opiskelijoiden tuoreita ideoita!