Pekka Anttilan opinto- ja työura kulkee mutkan pohjoisesta etelän kautta Keski-Suomeen.
“Opiskelin Rovaniemen ammattikorkeakoulussa jalkaterapiaa, ja valmistumisen jälkeen tein töitä pääkaupunkiseudulla. 2008 pääsin töihin Metropoliaan, missä työskentelin viisitoista vuotta. Tuona aikana suoritin myös terveystieteiden maisteriopinnot ja ammatillisen opettajakoulutuksen, ja lopulta väittelin Malagan yliopistosta”, Anttila kertoo.
Metropolia AMK:ssa Anttila työskenteli opettajana, lähiesihenkilönä kuntoutuksen tiimissä, ja viimeisimpänä kuntoutus ja tutkiminen -osaamisalueen päällikkönä.
Kun Helsingissä perheineen asuva Anttila sai vinkin pian vapautuvasta johtajan paikasta Jamkissa, puntaroi hän asiaa monelta kannalta.
“Tottakai viisitoista vuotta yhdessä organisaatiossa on pitkä aika, joten ajatusta joutui makustelemaan hetken. Kuntoutusinstituutti on alalla todella tunnettu, vaikkakin kehittyvä brändi, joka vakuutti minut - eteenpäin oli mentävä. Ensimmäisen viikon jälkeen olo on todella motivoitunut”.
Anttila kulkee jatkossa Helsingin ja Jyväskylän väliä.
“Alkuvaiheessa tarkoitus on junailla väliä viikottain. Katsotaan, mihin rytmiin hybridityö siitä muotoutuu. Ihmisiin tutustuu parhaiten livekohtaamisissa, kun taas järjestelmät ja rutiinit pystyy hoitamaan ja oppimaan etänäkin”.
Työtä monialaisen kuntoutuksen verkostoissa
Uutena johtajana Anttila aikoo hyödyntää omaa, monipuolista kuntoutuksen osaamistaan ja kehittää verkosto- ja yritysyhteistyötä.
Lisäksi jatkuvan oppimisen kokonaisuuden edistämisessä, koulutuspolkujen sujuvuudessa ja kuntoutuksen tunnettuudessa yleisesti riittää tekemistä. Tutkimus-, kehitys-, ja innovaatiotoiminta on keskeisessä roolissa.
“Meillä on edelleen se haaste, että kuntoutus mielletään tiettyjen ammattiryhmien tekemäksi työksi - kärjistäen polvijumpaksi. Esimerkiksi työkyvyn ylläpitäminen, ikääntyvien toimintakyky, digitalisaatio ja sosiaaliala osana monialaista kuntoutusta ovat meille keskeisiä teemoja nyt ja tulevaisuudessa”, Anttila pohtii.