Jamkin ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ExoPELA-projektissa kartoitetaan eksoskeletonien hyödyntämistä pelastusalalla.
”Opetus- ja kulttuuriministeriön kuluva sopimuskausi on päättymässä tämän vuoden lopussa, joka tarkoittaa sitä, että neuvotteluja tulevasta käydään parhaillaan intensiivisesti. Neuvottelut koskevat myös TKI-toimintaa, jota halutaan kehittää ja kasvattaa, mutta maltillisesti ja juuri Jamkille sopivalla tavalla”, Jamkin tutkimuksesta vastaava vararehtori Mika Karjalainen kertoo.
”TKI-toiminnan volyymin massiivisen kasvattamisen sijaan haluamme terävöittää toiminnan fokusta. Haluamme, että Jamkin TKI-toiminta osuu entistä paremmin organisaation strategisiin painopisteisiin ja tukee voimakkaammin organisaation strategiaa. Tähän liittyen on päivitetty myös Jamkin vahvuusaloja, jotka uudella sopimuskaudella tulevat olemaan soveltava kyberturvallisuus, monialainen kuntoutus sekä liikkuminen ja hyvinvointi. Näissä kaikissa meillä on jo vahvoja näyttöjä osaamisesta, ja kaikki nämä osa-alueet tunnistetaan Jamkin vahvuuksiksi myös organisaation ulkopuolella. Määritellyissä vahvuusaloissa sekä uusissa nousevissa vahvuusaloissa on kaikissa myös selvää potentiaalia TKI-toiminnan vahvistamiseen.”
Entistäkin kansainvälisempää TKI-toimintaa
Kansainvälisyys on osa Jamkin TKI-toimintaa ja tähän kannustetaan tulevaisuudessa entistä voimakkaammin. ”Haluamme TKI-toimijana olla jatkossa kilpailemassa entistä vahvemmin kansainvälisestä rahoituksesta. Ymmärrettävästi kansainvälistä rahoitusta on vaikeampaa saada, mutta uskon ja tiedän, että näissä meidän määritellyissä vahvuusaloissamme on tähän osaamista ja potentiaalia”, Karjalainen linjaa.