Jamk on yrittäjyysmyönteinen organisaatio, kehuvat Kuntoutusinstituutissa työskentelevät johtava asiantuntija Pasi Teräväinen ja lehtori Suvi Salminen. Osana molempien työnkuvaa on toimia hyvinvointiyksikössä -ja tarvittaessa koko organisaation laajuudelta- yritysvalmentajina.
“Meillä on kaikkeen tekemiseen johdon vahva tuki sekä työaikaa käytettävissä. Lisäksi kaikilla tutkinto-opiskelijoilla on pakollisia yrittäjyysopintoja osana koulutusta. Harva korkeakoulu on päässyt näin pitkälle yrittäjyyden tukemisessa”, Teräväinen ja Salminen toteavat.
Jamkissa on toteutettu yrittäjyyttä ja innovaatiotoimintaa tukevaa valmennusta jo toistakymmentä vuotta. Yrittäjyysvalmentajiksi on koulutettu kymmeniä jamkilaisia, jotka työskentelevät erilaisissa tehtävissä.
Yhteisenä tavoitteena on paitsi valmentaa ja ohjata, myös pitää esillä yrittäjyyteen liittyviä kursseja ja tukimahdollisuuksia. Työtä ei tehdä vain Jamkin voimin, vaan vahvassa EduJyväskylä (ent.EduFutura) -yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja Gradian kanssa, sekä Yritystehtaan ammattilaisten kera.
Jos opiskelijalla tai henkilökunnan jäsenellä on kysymyksiä yrittäjyydestä, ideanpoikanen, jonka potentiaalia kiinnostaisi pallotella, tai vaikkapa TKI-projektissa syntyvä innovaatio, hänen kannattaa ottaa yhteyttä oman yksikön yritysvalmentajaan. He osaavat kysyä oikeita kysymyksiä ja auttavat eteenpäin, niin käytännön asioissa kuin oman ajatusmaailman kirkastamisessa.
Teräväinen ja Salminen muistuttavat, että yrittäjämäisestä otteesta ja työskentelytavoista on hyötyä jokaisessa ammatissa, vaikka ei koskaan haluaisi työllistää itseään yrittäjänä.
“Sisäinen yrittäjyys on tapa jäsennellä asioita - työelämätaito, joka kantaa pitkälle. Se tarkoittaa sitä, että osaa ohjata omaa työtään ja on tietoinen oman työnsä kannattavuudesta ja laadusta. Tätä ymmärrystä haluamme evästää myös meiltä valmistuvien opiskelijoiden matkaan”.