artikkeli

Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu - Liikkeellä -projekti liikuttaa koko korkeakouluyhteisöä

Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu -projektin työ jatkuu Suomi liikkeelle -ohjelman Liikkuva opiskelu -kehittämisavustuksen tuella Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu - Liikkeellä -projektissa.

Koko korkeakouluyhteisö liikkeellä - Kohti aktiivisuutta ja opiskelukykyä edistävää toimintakulttuuria tuttavallisemmin Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu – liikkeellä yhteishankkeen toteutuksesta ovat päävastuussa Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Humanistinen verkostoammattikorkeakoulu Humak sekä uutena vahvistuksena Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO. Kumppaneina toimivat Ilmasotakoulu ja Jyväskylän yliopisto.  Toteutuksen kesto on lukuvuosi 2024–2025.

Tässä yhteishankkeessa sitoutetaan koko korkeakouluyhteisö edistämään aktiivisuutta ja opiskelukykyä tukevaa toimintakulttuuria yhteiskehittäen johdon, henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa. Projektissa vakiinnutetaan ja integroidaan “Aktiivisuutta ja opiskelukykyä edistävä korkeakoulu” -toimintamallin sisältöjä osaksi korkeakoulujen pysyviä rakenteita. Mallin sisällöt integroidaan kaikkien mukana olevien korkeakouluyhteisöjen toimintakulttuuriin ja korkeakouluopiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden lisääminen huomioidaan eri toiminnan tasoilla.

Projektissa edistetään opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja liikkumista tutortoiminnan ja vertaisliikuttamisen, aktiivisiin opiskelumatkoihin kannustamisen ja opiskeluympäristöjen kehittämisen keinoin. Opiskelijan kiinnittymistä opiskeluyhteisöön ja koko korkeakoulun yhteisöllisyyden kokemusta vahvistetaan erilaisin keinoin muun muassa fyysistä aktiivisuutta lisäämällä.

Opetuksen aikaista toiminnallisuuta edistetään osaamisen kehittämisen ja pedagogisiin periaateisiin vaikuttamisen kautta, uudistaen samalla työelämää integroimalla ammatilliseen opettajakoulutukseen tauottamisen pedagogiikkaa ja toiminnallisuutta. Tällä turvataan Liikkuvan oppijan polun jatkumo varhaiskasvatuksesta korkeakouluasteelle saakka.

Ota projektin somekanava seurantaan IG @aktiivinenkorkeakoulu.

Tutustu projektin verkkosivuihin osoitteessa www.jamk.fi/aktiivinenjahyvinvoivakorkeakoulu

Lisätietoja

Essi Heimovaara

Vanhempi asiantuntija, Senior Advisor
HYVI T&K, Research and Development
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358405671054