TESSU2-materiaalit

Materiaaleja monialaisesta yhteistyöstä

TESSU- JA TESSU2 -projekteissa syntyi joukko erilaisia julkaisuja, välineitä, menetelmiä ja hyviä käytäntöjä monialaisen työn kehittämisen tueksi. Tutustu ja ota käyttöösi. Alla olevista materiaalilinkeistä siirryt Jamkin Monialaisesti oppien ja ohjaten -oppimateriaalisivustolle. 

Julkaisuja

Projektisuunnitelmassamme on kirjattu tavoitteeksi "Monialaista yhteistyö- ja ohjausosaamista kehittävä tuotteet, menetelmät, käytännöt ja tieto on koottu ja julkaistu Ohjaamojen käyttöön". Siksi tuotimme monipuolisesti julkaisuja toiminnastamme. 

Monialaisesti oppien ja ohjaten -loppujulkaisu 

Tämä julkaisu julkaistiin Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisusarjassa vuonna 2022. Sen toimittivat Auli Sesay ja Virpi Rajala. Julkaisu avaa Ohjaamojen monialaisen työn kehittymistä sekä projektin toimintaa valmentajien, ohjaamotoimijoiden, yhteistyökumppaneiden, ohjausryhmän ja ministeriöiden kirjoittamana.

Monialaisesti oppien ja ohjaten -julkaisu 

TESSU- ja TESSU2-projektien toimintakatsaukset 

Julkaisimme 5 toimintakatsausta, joista pääset lukemaan vuosittaiset huippuhetket ja tarinoita toiminnastamme. Julkaisut ovat saatavilla selailtavina Issuu-julkaisuina tai pdf-tiedostona. 

Lue toimintakatsaukset Monialaisesti oppien ja ohjaten -oppimateriaalisivustolla

Kuuntele podcast monialaisten palvelujen johtamisesta Ohjaamoissa

Monialainen johtaminen haastaa johtamista, koska kukin toimijataho tuo oman kulttuurin ja toimintatapansa yhteiseen tekemiseen. Miten modernissa monialaisessa työyhteisössä toimitaan, kun esihenkilöt ovatkin kunkin työntekijän omassa “kotiorganisaatiossa”? Kenellä on vastuu, kuka johtaa? Miten itseohjautuvuus rakentuu?

Lehtori Ari Hyyryläinen tuumailee Jyväskylän ammattikorkeakoulun Auli Sesayn ja Jyväskylän Nuorten talon Tuija Kauton kanssa monialaisten palveluiden johtamista.

Monialainen Ohjaamotyö

Monialainen Ohjaamotyö -nelikenttätyöväline tarjoaa erilaisia näkökulmia Ohjaamon monialaisen yhteistyöosaamisen tarkasteluun ja kehittämiseen. Siinä kuvataan monialaisen yhteistyön, yhdessä tekemisen ja verkostotyön elementtejä. Se on holistinen kuvaus siitä, millaista erilaista osaamista Ohjaamoissa tulee olla kaiken kaikkiaan. Kuvion avulla ohjaamolaiset pystyvät jäsentämään ja käsitteellistämään omaa toimintaansa, ja se auttaa toimijoita näkemään monialaisen yhdessä tekemisen kokonaisuuden. Väline kehitettiin TESSU – Tehdään yhdessä ohjausta (ESR) -projektissa (2015–2019).

Lataa nelikenttä pdf-muodossa 

Lisätietoja: