Kohti inklusiivista ammatillista koulutusta
Ammatillisen koulutuksen järjestäjät ja ammatilliset opettajakorkeakoulut kehittävät yhdessä inklusiivista ammatillista koulutusta. Yhteisenä tavoitteena on, että ammatillisen koulutuksen opiskelijat saavat yhdenvertaisesti tarvitsemansa tuen opiskeluunsa ja voivat hankkia tarvittavan osaamisen, tutkinnon ja työllistyä - opiskelevat he missä oppilaitoksessa tai missä päin Suomea tahansa.
INKLU-hankkeen tavoitteet
Inklusiivisuuden periaatteiden mukaisesti kaikilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet opiskella ja koulutus ja tukitoimet räätälöidään opiskelijan tarpeiden mukaisesti. Jotta tähän tavoitteeseen päästäisiin, tarvitaan sekä oppilaitosten tuen prosessien, rakenteiden ja käytäntöjen kehittämistä että henkilöstön osaamisen ja opettajankoulutusten kehittämistä.
Erityinen tuki, vaativa erityinen tuki ja moniammatillinen yhteistyö
Ajankohtaista
INKLU Kohti inklusiivista ammatillista koulutusta -hanke esiintyi JOPPI - Ratkaisuja jatkuvaan oppimiseen -seminaarissa 31.10.2024. Seija Eskola ja Anne Lindström tarkastelivat esityksessä yhdenvertaisen tuen kehittämistä ammatillisessa koulutuksessa Koulutuskeskus Salpauksen käytännön esimerkkien avulla. Tilaisuuden järjesti jatkuvan oppimisen hankekokonaisuutta koordinoivan JOPPI-hanke.
Uutisia ja artikkeleita kehittämistyöstämme:
Artikkeli
INKLU-hanke mukana AEO-päivillä Jyväskylässä
Tapahtumia keväällä 2024
Erityisen äärellä -seminaari 20.3.2024
INKLU Kohti inklusiivista ammatillista koulutusta -hanke oli esillä Erityisen äärellä -seminaarissa Tampereella 20.3.2024.
Aloitustapaaminen 14.3.2024 - Yhteistyöllä kohti inklusiivista ammatillista koulutusta!
Kokoonnuimme 14.3.2024 Kohti inklusiivista ammatillista koulutusta -hankkeen yhteiseen aloitustapaamiseen Haaga-Heliassa Pasilassa. Mukana oli osallistujia kaikista Suomen ammatillisista opettajakorkeakouluista ja kuudesta eri ammatillisesta oppilaitoksesta ympäri Suomea.
Tapaamisessa palautettiin mieliin hankkeen tavoitteita, käytiin läpi suunnitelmia ja sovittiin seuraavista askelista. Innostunut osallistujajoukko tapasi tuttuja ja tutustui uusiin toimijoihin, joiden kanssa tullaan työskentelemään tiiviisti hankekauden ajan 1.3.2024-31.8.2026.
Juurruttaminen ja levittäminen
Hankkeessa kehitetyt toimintamallit juurtuvat osaksi organisaatioiden toimintaa ja niitä hyödynnetään alueellisesti ja valtakunnallisesti.
Kokoamme tälle sivustolle kaikki julkaisumme.
Toteuttajat:
Jyväskylän ammattikorkeakoulu (koordinoi)
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Hämeen ammattikorkeakoulu
Oulun ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Ammattiopisto Spesia
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda
Koulutuskeskus Brahe
Koulutuskeskus Salpaus
Savon ammattiopisto
Valkeakosken ammattiopisto
Ota yhteyttä:
Seija Eskola
Saatat olla kiinnostunut myös:
Uutinen
Kohtaako oppimisen tuki käytännön? Tervetuloa webinaariin 7.10.2024!
Korkeakoulutuksessa on kehitetty yksilöllistä tukea teoreettisiin opintoihin, mutta miten tukea järjestetään työelämässä? Tule kuulemaan ja keskustelemaan korkeakouluopiskelijoiden tukemisesta työelämässä tapahtuvassa oppimisessa!
Uutinen
Jamk edisti korkeakoulutuksen yhdenvertaisuutta Nepalissa
Nepalissa koulutukseen pääsemisen esteinä ovat kulttuuriset, kielelliset ja maantieteelliset syyt. Koulutusmahdollisuudet eivät ole tasavertaisesti kaikkien saatavilla. EATHEN-hankkeessa edistettiin nepalilaisten yhdenvertaista oikeutta koulutukseen.
Uutinen
Verkko-opetus voi avata koulutusmahdollisuuksia kehittyvissä maissa
Maailman köyhimpiin maihin kuuluvan Etiopian talous on viime vuosina kasvanut kohisten. Koulutusmahdollisuuksia parantamalla voidaan edesauttaa maan tulevaa kehitystä. TECIP-hankkeessa on kehitetettiin maan opettajankoulutusta.