Tekoälyn verkkovalmennus

Kaksi miestä, tietokone, testaus

Tekoälyn verkkovalmennus

Tekoälyn verkkovalmennus löytyy Digicampuksen Moodlesta (kurssiavain on: aiaddva2022) ja se on itsenäisesti suoritettava kokonaisuus, joka koostuu kolmesta osiosta.

  1. Tekoälyn perusteita 
  2. Tekoälyvalmennus keskitaso 
  3. Tekoälyvalmennus soveltava taso 

Osiot sisältävät videoituja esimerkkejä erilaisista tekoälysovelluksista ja opiskelijat seuraavat videoilla olevia esimerkkejä omilla koneilla. Osallistuja voi valita lähtötasonsa mukaan, mistä osiosta aloittaa opiskelun. Eri osioiden harjoituksia on mahdollista suorittaa myös oman kiinnostuksensa mukaan. 

  • Valmennus tarjoaa yritysten henkilökunnalle ja johdolle käytännön tietoa tekoälyn mahdollisuuksista sekä sen rajoituksista. 
  • Tärkeä osa valmennusta on myös osallistujien entistä parempi ymmärrys menetelmistä, joilla tekoälyä voidaan soveltaa teollisuudessa omassa yrityksessä ja työssä.
    • Esim. tuotannon prosessien optimointi, rikkoutumisten välttäminen, laadun varmistaminen. 
    • Parempaa päätöksentekoa tekoälyä hyödyntäen, esim. ennustava analytiikka. 
  • Valmennus antaa konkreettisia työkaluja liiketoiminnassa esiin tulevien ongelmien ratkaisemiseen.
    • Yritys saa mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa, löytää kasvun mahdollisuuksia, parantaa laatua ja tehostaa tuotantoa.
Meillä oli metalliteollisuusyrityksen valmennus, jossa työntekijät ja tiimit otettiin mukaan kartoittamaan toiminnan vahvuuksia ja kehittämistarpeita sekä toteuttamaan toimenpiteitä toiminnan sujuvoittamiseksi. Näin koneistus- ja kokoonpanolinjoilta saatiin esimerkiksi poistetuksi turhaa odotusta ja tarvikkeiden etsimistä sekä yhteistyötä eri osastojen välillä parannettiin, mikä teki toiminnasta sujuvampaa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kati Valpe-Ojala

Projektipäällikkö, Project Manager
Uudistuvan teollisuuden instituutti, Institute of New Industry
Teknologia, School of Technology
+358504716888